The Royal Brewery of Krusovice

Krusovice Imperial

Cardinal Pub Stavanger


Vi har mange «eksotiske» øl på Cardinal, men fortsatt er det slik at en ærlig tsjekkisk pils har sine trofaste venner. Og de vennene blir vel ikke akkurat færre når vi nåigjen har fått inn Krušovice Imperial. Vi hadde det fra september 2009 inne på flasker. Denne gangen kommer ølet i prima bokser!
Ølet kommer fra Královský Pivovar Krušovice, som nå er kjøpt opp av bryggerigiganten Heineken, men fortsatt leverer sine egne tradisjonsrike produkter.
Gylden farge på ølet, høyt og tykt hvitt skum.
Humlepreget og fruktig aroma, noen blomstertoner er det også her.
Smaken er behagelig balansert mellom malten og humlen – begge elementene er til stede i mye tydeligere grad enn hva som er tilfelle i mye rart som kalles «pils» nå om dagen.


30/47 50cl 5%

Cardinal Pub Stavanger

Vår omtale fra september 2009;
Krusovice Imperial er nytt i Norge. Dette ølet fra Tsjekkia produseres av Královský Pivovar Krušovice, som internasjonalt går under navnet The Royal Brewery of Krušovice, og er blant de eldste i Tsjekkia. Det ble etablert så tidlig som i 1517, men det var først i 1993 da Dr.Oetker gjorde sin entre i det tradisjonsrike bryggeriet med privat kapital bryggeriet ekspanderte til det er i dag.
Ølet er et typisk, tsjekkisk lagerøl. Aromaen er preget av humle, og ølet har et fint skum. På farge er det gyllent, og på smak er ølet ganske bittert. Dette er med andre ord en lager som smaker slik en ekte Pilsner var tenkt å smake. Det er faktisk mulig vi tar det inn på fat i løpet av 2008...