Slottskällans Red Ale


Vi har nå fått inn et lite parti av tre øl fra Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Red Ale er ett av dem, nærmest i ølstilen Irish Red Ale. Det er brygget med hele 7 sorter malt, og humletyper fra begge sider av Atlanteren.
Rødbrun farge på ølet, høyt kremfarget skum.
Meget god fruktig aroma (modne bær), også sterke toner av bakeri og lettrøstet malt.
Smaken er mer røstet enn fargen og aromaen fikk meg til å forvente, med toner av brente brødskorper.

Slottskällans Imperial Stout 2011


Vi har lenge savnet å kunne tilby et virkelig godt svensk øl på Cardinal, men nå er ventetiden over! Slottkällans Imperial Stout brygges en gang hvert år i Uppsala, med den samme grunnoppskriften, men med enkelte små justeringer fra ett år til et annet. 
Meget mørk rødbrun farge på ølet, nesten helt svart. Byr på et usedvanlig flott og tykt brunt skum!
Herlig røstet aroma med sterke toner av mørk sjokolade.
Smaken er meget røstet med sterke toner av kaffe, også noe sjokolade, men er ikke veldig søt. Bitter avslutning, det er vanskelig å si hvor mye av bitterheten som kommer fra den røstede malten, og hvor mye som kommer fra humlen - men der er åpenbart rikelig av begge elementene. Dette er en førsteklasses imperial stout!

Slottskällans Nelson


Fra Slottskällans Bryggeri i Uppsala kommer Nelson, som er en "single hop" nordisk lagerøl, brygget med en viktig ingrediens fra den motsatte siden av kloden, nemlig newzealandsk Nelson Sauvin humle, samt 4 typer malt (pilsnermalt, lys og mørk karamellmalt, og münchenermalt).
Gylden farge på ølet, moderat hvitt skum.
Moderat men god aroma av søtlig krystallmalt, karamell og appelsinmarmelade.
Moderat kullsyre i glasset. Smaken er først myk og glatt med en fin balanse mellom malten og humlen, så kommer noen "støvete" toner, umiddelbart etterfulgt av en meget skarp og nesten medisinsk bitterhet, som varer ut gjennom den lange ettersmaken. En ganske spesiell effekt av Nelson Sauvin-humlen her.