Magic Rock The Stooge Am.Brown Ale

The Stooge

Magic Rock Brewing ligger i Huddersfield i England. Dette er "vaskeseddelen" deres for dette ølet: "The Stooge is a low ABV American Brown Ale, packed with loads of speciality malts, brewed with a mixture of UK & US hops and dry hopped with lovely US Cascade hops. Sort of like a lower ABV version of the beer we brewed with Dark Star ‘Rock Star’, but with a completely different recipe."
Mine smaksnotater:
Disig mørk brun farge på ølet, moderat off-white til beige skum.
Behagelig aroma av malt, med hint av karamell og bær, noe fruktig humle.
Smaken ligger midt mellom tørr og søt, med moderat malt og temmelig distinkt furuaktig og fruktig humle. Slett ikke dårlig for et øl på bare 4%.

Magic Rock Dark Arts (fat)

Unknown-7

Magic Rock Brewing i Huddersfield, England, er et av de bryggeriene som tilsynelatende har suksess med alt de foretar seg innen bryggekunsten. "Svartekunst" er derimot en aktivitet som helst forbindes med hekser og trollmenn, men med sin stout Dark Arts viser Magic Rock at de også behersker "the dark side".
Beksvart farge på ølet, flott og kremig beige skum.
Aromaen "tar fast grep" fra første stund, røstet preg med toner av kaffe og sjokolade, hint av lakris og treverk.
Moderat røstet smak, middels tørr, med de samme elementene som i aromaen, etterfulgt av en distinkt humlebitterhet. Røstet og humlet ettersmak. Velbalansert og særdeles drikkelig!

Lervig / Magic Rock Farmhouse IPA

Cardinal Stavanger

Vårt lokale bryggeri Lervig er selvsagt alltid representert på Cardinal, og periodevis har vi også hatt øl fra det engelske kvalitetsbryggeriet Magic Rock på fat, til glede for mange av våre gjester. Når disse to bryggeriene bestemmer seg for å brygge et samarbeidsøl, er det jo ganske opplagt at vi tar det inn. Bryggingen har samarbeidspartnerne gjort hos Lervig i Hillevåg.
Farmhouse IPA er altså humlet som en IPA, men er brygget med belgisk alegjær og brettanomyces. Ølets krydrede karakter skal da bare utvikles mer markert med tiden.
Gylden farge på ølet, moderat hvitt skum.
Aroma av malt, brettanomyces (bondegård / mildt krydder), overmodne frukter og moderat humle.
Smaken er distinkt humlepreget og mildt krydret, ganske tørr og meget forfriskende. 

6% Fat 30L

Magic Rock Human Cannonball (Fat)

Unknown-2

Fra Magic Rock Brewing i Huddersfield hadde vi for en stund siden den "vanlige" IPAen Cannonball på fat, den ble revet bort på rekordtid. Når vi nå med stolthet kan tilby Human Cannonball, også på fat, dreier det seg selvsagt om en Double IPA. Og her har alle IPA-elskere VIRKELIG noe å glede seg tl!  "Den menneskelige kanonkule" var jo ellers en stor attraksjon på sirkus, før HMS-reglene i de fleste land satte en stopper for slikt. Men vil du gjenskape følelsen av å bli skutt ut av en kanon, er det dette ølet du skal ha!
Uklar mørk oransje farge på ølet, høyt off-white skum.
Aroma av sitrusfrukt (spesielt appelsiner) og furu.
Saftig og henrivende humlepreget smak, med toner av bitter appelsinmarmelade, grapefrukt, mango og harpiks. Med andre ord: Her er der der plenty av smakselementer fra humlen, som viser at humlesmak er langt mer enn bare den forventede solide bitterheten (som selvsagt også er til stede, uten å bli for ekstrem). Rett og slett et vidunderlig øl - noe av det beste vi har hatt på tappekran noensinne. Og om du ikke liker det, kan du i stedet bestille deg en Budweiser - eller alternativt følge Sigmunds oppfordring: Gå hjem og vogg!

Magic Rock The Big Top (fat)

Cardinal Stavanger

Fra Magic Rock Brewing i Huddersfield, England, har vi fått enda en ny höjdare på fat: The Big Top hører selvsagt hjemme i toppskiktet ("if it wasn't true, they wouldn't say it"). Bryggeriet kaller dette en "India Red Ale", og det er australsk humle de har gått fullstendig bananas med denne gangen.
Uklar rødbrun farge på ølet, kremig beige skum.
Deilig aroma av australsk humle, toner av tropiske frukter og grannåler.
INTENS smak av humle gjennom det hele, igjen med toner av tropiske frukter og grapefrukt, gran- og furunåler og harpiks. Der er en tilstrekkelig maltet ryggrad, men ikke mye sødme. Bitterheten er fast, men likevel ikke for ekstrem. Jolly good! 

Magic Rock Bearded Lady

beardedlady-300x284

Damer med skjegg skal man ha respekt for! Dette er hva Magic Rock Brewing i Huddersfield, West Yorkshire, har å si om saken: 
"Say hello to the
Bearded Lady, our uncompromisingly big and beautiful Imperial Stout. Born from our Dark Arts recipe she uses masses of magical malts to deliver deep chocolate, rich coffee and vinous berry flavours all complemented by a balanced yet subtly spicy hop profile. Powerful, robust, intriguing; yet decadently smooth and sumptuous, the lady demands respect…"
Våre egne smaksnotater:

Svart farge på ølet, lavt lysebrunt skum.
Behagelig røstet og fruktig aroma, hint av eksotisk treverk.
Meget beskjedent kullsyrenivå. Varmende munnfølelse. Smaken er tungt røstet, toner av meget sterk kaffe og mørk bitter sjokolade, men ikke veldig søt. En massiv humlet og røstet bitterhet i avslutningen.
Fremmer antagelig skjeggveksten hos alle kjønn, denne her!

Magic Rock Magic 8 Ball

Cardina Stavanger

At Magic Rock Brewing i Huddersfield er et av Englands mest interessante nyere bryggerier har du kanskje fått med deg nå - også at vi satser tungt på dem på fatølsektoren. "The magic 8 ball" er et begrep innen snooker (biljard) - men her er Magic 8 Ball navnet på bryggeriets "black IPA". At begrepet "black IPA" er en selvmotsigelse, har vi sagt mange ganger før, og sier det for sikkerhets skyld igjen - et øl kan bare ikke være "black" og "pale" samtidig. Dét er karene hos Magic Rock helt innforstått med, likevel holder de på begrepet. Forklaringen får du når du smaker - ølet ser nemlig ut som en god og svart stout, men smaker mest som en India Pale Ale
Svart farge på ølet altså, høyt og kremig beige skum.
Behagelig aroma av fruktig og furuaktig humle, med noen milde røstede toner i bakgrunnen.
Gledesfylt smak av deilig humle, med en mildt røstet og humlet bitterhet i avslutningen. Gode saker!

Magic Rock Cannonball

magicarts_cannonball
Cannonball fra Magic Rock Brewing i Huddersfield (en stigende stjerne på Englands bryggerihimmel) kommer på i dag - vi har kun det ene fatet, og det ryker nok ganske kjapt ut. Det er en IPA som skal være meget bra, men jeg har ikke smakt den selv ennå (har derimot smakt et par andre fra det bryggeriet). Det er HaandBryggeriet som importerer til Norge. Alkoholprosenten er 7,4%. 
Dette er hva bryggeriet selv har å si om saken (og det høres jo lovende ut):
Cannonball is an India Pale Ale in the true tradition, high in alcohol and massively hopped to survive a long sea voyage. We don’ t want you to wait though, crack the cap and let the flavour explode on your palate. Tropically fruity, resinous hops compete against a sweet malty backbone, while a rasping bitterness builds to a mouth puckering crescendo. Our hop bomb might just blow you away…

http://www.magicrockbrewing.com/

Magic Rock Clown Juice (fat)

Tequila_Barrel_Clown_Juice-1353072026
Gylden farge på ølet, moderat hvitt skum. Herlig aroma av sitrus og tropiske frukter, noen krydrede toner også. Den velbalanserte smaken har preg av sitrusaktig og harpiksaktig humle gjennom det hele, men er slett ikke for bitter. Også krydrede toner (koriander). Dette er bare et aldeles strålende fusjonsøl mellom witbier og IPA, fra kvalitetsbryggeriet Magic Rock Brewing i Huddersfield. Farlig lettdrikkelig!

Magic Rock High Wire (fat)

high_wire-220x300

Magic Rock High Wire (5,5%) er på fat nå, kun ett enkelt fat i denne omgang, men der skal komme mer siden (bl.a. en variant med andre humletyper). Dette er hva bryggerne i Magic Rock Brewing i Huddersfield (West Yorkshire, England) selv har å si om ølet: "High Wire is our tribute to the Pale Ales of the West Coast of America, beers unapologetically hop forward in character. Let your taste buds walk this test of balance. Mango, lychee and lip-smacking grapefruit flavours harmonise against a smoothly composed malt base, which develops into a crisply bitter finish. Are you ready for our tightrope of taste?" Med tillegg av furu- og harpikstoner, er dette en beskrivelse vi kan stå inne for. Fatet blir nok tømt omtrent samtidig med at du leser dette, så først til mølla ...

Magic Rock High Wire NZ (fatøl)

beer_185911

Vi har allerede hatt den "vanlige" High Wire (med humle fra den amerikanske vestkysten) på fat, og flere sådanne venter på tur. Men nå dreier det seg altså om NZ-varianten, som er brygget med 4 forskjellige humlevarianter fra New Zealand. Fortsatt er grunnølet en moderne pale ale, brygget hos Magic Rock Brewing i Huddersfield, England.
Disig gylden farge på ølet, høyt hvitt skum. God aroma av fruktig humle, toner av knuste stikkelsbær og hvite druer, også hint av tropiske frukter. Den humlepregede smaken har også toner av nevnte frukter og bær, med en middels skarp bitterhet i avslutningen. Ølet er ikke særlig søtt - bare forfriskende og godt!