CB Sørlands Spesial

LlJC9KKEQqSEGmOMj3IwWAjf200cLmM9vMxFguw9jeig-1

Det er ikke så ofte det kommer nye fra Hansa-Borg-gruppen, men nå har ihvertfall CB i Kristiansand kommet med sin Sørlands Spesial, en pils de beskriver som "tørrhumlet og litt friskere".
Dypgylden farge på ølet, høyt hvitt skum.
Sterk søtlig aroma av sukkertøy, maltsukker, karamell og gress.
Myk munnfølelse. Nokså søt smak med karamell og et visst maltpreg, bitterheten er ganske beskjeden, men likevel merkbar. Kanskje ikke noe radikalt nytt fra CB dette her, men ølet er behagelig nok å drikke.

CB Pilsner

Cardinal Stavanger

CB (Christianssands Bryggeri) ble grunnlagt i 1859, og tapper fortsatt vannet til bryggingen fra sin egen artesiske kilde. Nå har de i mange år vært en del av Hansa-Borg-gruppen, men får ihvertfall lov å bestå som eget bryggeri. Ølene deres, inkludert deres bestselgende Pilsner, hevder de er «brygget på kjærlighet og kildevann». Nå vil nok enkelte onde tunger påstå at de med fordel kunne ha brukt enda mer kjærlighet og litt mindre kildevann – men vi nekter å snakke stygt om CB-pilsen, den har berget livet til mange rogalendinger som har vært på ferie på Sørlandet (en landsdel hvor de faktisk fra tid til annen har noe som minner om sommer).
Blekgul farge på ølet, høyt til moderat hvitt skum.
Moderat men ganske frisk aroma, med noen fruktige toner.
Smaken er relativt «crisp» og frisk med en moderat sødme, den moderate humlen kunne vi gjerne hatt mer av, men den er da merkbar. Og jo, vi vet at CB har «sommerøl» (som vi ikke tar inn) også – men for oss er det den vanlige pilsen deres som er «sommerølet» for oss som liker oss i Vest-Agder – hele året.

CB Jubileumsøl

8811

CB Jubileumsøl er som alt annet øl i Kristiansand brygget med kjærlighet og kildevann. Bryggeriet ble påbegynt i 1856 og var i privat eie fram til 1964 da det ble overtatt av Tou Bryggeri, og senere har bryggeriet hatt flere eiere. Siden 1999 har bryggeriet vært eid av Hansa-Borg Bryggerier.
Alle CB’s produkter brygges på kildevann fra Christian IVs kilde. Denne ble funnet i 1932 av bryggeriets rørlegger, med ønskekvist! Det var en svært tørr sommer. På 32 meters dyp ble det funnet krystallklart, 100% rent vann, som holder en jevn temperatur på 9 grader Celsius, sommer som vinter. I juni 1999 ble vannet koblet til en utendørs kran, eller fontene. Her kan forbipasserende slukke tørsten gratis.
CB Jubileumsøl ble lansert i forbindelse med Christiansands Bryggeris 125 års jubileum i 1984. Gyllen farge. Fyldig pilsnerøl med smak av malt og karamell og med mild bitterhet.