Goose Island 312 Urban Wheat AleChicagobryggeriet Goose Island  presenterer med 312 Urban Wheat Ale et ufiltrert hveteøl med moderat alkoholstyrke, tilsynelatende designet for de mest urbane blant oss.
Lys gylden farge, disig når gjæren helles med i glasset (og det bør den), moderat hvitt skum.
"Krydret" aroma, toner av kryddernellik og koriander, hint av modne bananer.
Rikelig med kullsyre i munnen. Forfriskende smak, krydrete toner igjen, et touch av banan, men ølet ligger på den "tørre" siden.
Enten du regner deg som "urban" eller som "et gudsord fra landet", er det ikke noe vågestykke å la seg forfriske av dette ølet!
 

Goose Island Honker's Ale

Cardinal Stavanger


Chicago-bryggeriet Goose Island Beer Company er allerede kjent for mange av våre gjester gjennom deres India Pale Ale. Flere av ølnavnene deres er naturlig nok gåse-relaterte, og med Honker's Ale har vi fått inn et ganske "snilt" øl i en stil som minner mest om engelsk bitter.
Ravfarget øl, høyt til moderat skum med en oransjeaktig teint.
God søtlig aroma av malt og rikelig med fruktig humle, hint av melasse.
Smaken er kanskje mer forsiktig enn hva aromaen får deg til å forvente, her det det noe fruktig humle, med bitterheten er moderat.Noen kjeksaktige toner får du også med.
Et lettdrikkelig og godt øl som alle trygt kan våge å smake på!

Goose Island Matilda


Fra Goose Island Beer Company i Chicago kommer Matilda, et overgjæret øl i belgisk stil. Det skal være brygget med en sjelden gjærtype, palemalt og karamellmalt, og humletypene er Styrian Goldings og Saaz.
Dypgylden til rav farge på ølet, med et høyt hvitt (eller svakt off-white) skum.
Sterk fruktig og krydret aroma, toner av kryddernellik, belgisk overgjær og alkohol.
Munnfølelsen er ganske fyldig og rik. Smaken har en bra fruktig og maltet sødme, med noen toner av milde krydderier og moderat humle i avslutningen.
Gode saker dette her, et vellykket "belgisk" framstøt av amerikanerne.

96/99 7%

 

Goose Island IPA

Cardinal Pub Stavanger

Goose Island IPA blir brygget ved Goose Island i Chicago i Illinois, og bryggeren Greg Hall sier at bryggeriets eksistens avhenger av hvor mye humle han bruker.
Dette bryggeriets omfattende utvalg av ølsorter gjenspeiler MBA-programmet (mester i ølverdsetting) som firmaet startet like etter at det åpnet som bryggeripub «Clybourn» i 1988. Da Greg bygde sitt produksjonsbryggeri i 1995, lanserte han dusinvis av øltyper allerede første året. Deres batch nr 1000 i 1995 ble lansert som «Bourbon County Stout» og gav støtet til bølgen av øl modnet på bourbonfat (og senere andre typer sprit- vin-fat.) (Innis & Gunn, Ola Dubh m.fl)
I denne IPAén er det brukt rikelig, men i deres Imperial IPA sprengte de virkelig grensene for bruk av humle i øl med en IBU på over 90. Den amerikanske ølrevolusjonen de siste tiår har ført dette videre og ytterligere sprengt rammene for hva som «går ann». Ravbrun farge med litt rødskjær. God fylde. Frisk og meget fruktig duft av eple, tørket frukt, malt og bitter humle. Den tørre, fruktige bitterheten kommer godt fram i smaken, og preger også ettersmaken. En meget god, og svært populær amerikansk bitter.