Lindheim Nacho Libre IPA (fat)

Cardinal Pub Stavanger

Lindheim Ølkompani i Gvarv i Telemark har hatt besøk fra Port Brewing, California, og resultatet av samarbeidet er bl.a. IPA'en Nacho Libre. 
Gylden farge på ølet, svakt disig, høy og kremig hvitt skum.
Moderat men behagelig aroma av fruktig og furuaktig amerikansk humle.
Smaken har  distinkt amerikansk humle gjennom det hele, med preg av furu / harpiks og frukt, noe malt men ikke for søt (ganske tørr, faktisk), meget forfriskende. Godt øl igjen!

85/66 7,1% 30l

Lindheim Afraid Of The Dark Coffee Stout (fat)

Cardinal Pub Stavanger

Lindheim Ølkompani i Gvarv i Telemark  har med Afraid of the Dark laget en "voksen" kaffestout, tilsatt 11 kg kaffe fra Solberg & Hansen til en batch på 1000 liter øl. Ryan Fields fra Pizza Port / Port Brewing i California har deltatt i prosjektet. 
Beksvart farge på ølet, høyt og kremig lysebrunt skum.
Sterk røstet aroma, med distinkte toner av kaffe, hint av lær og treverk.
Tørr og røstet smak, igjen med sterke toner av kaffe. Slett ikke dårlig, selv om litt mer kompleksitet i smaken neppe hadde skadet. Som det er, vil det garantert falle i smak hos deg som ikke bare liker øl, men også er glad i sterk kaffe. 

Lindheim Red Hopster (fat)

Cardinal Pub Stavanger

Lindheim Red Hopster fra Gvarv i Telemark klassifiseres som en American strong ale.
Dyprød / rubinrød farge på ølet, moderat off-white skum.
Moderat aroma av «krydret» humle.
«Smooth» smak, ikke for søt, meget drikkelig. Humle med toner av krydder, jord, harpiks og grapefrukt gjennom det hele, med en solid bitterhet i ettersmaken. Tilstrekkelig malt i bakgrunnen. Meget god!

89/50 8,5%

Lindheim Kjerringråd Vinter Ale

Cardinal Pub Stavanger

Der var mange angivelig helsebringende kjerringråd om virksomme urter og kryddere før i tiden – og noen av dem har Lindheim Ølkompani (fra Gvarv i Telemark) her viderebrakt, i samarbeid med Amundsen i Oslo og Port Brewing Company i California.
Kjerringråd Vinter Ale er mørk rav til rubinrød på fargen, med et moderat off-white skum.
Distinkt aroma av forskjellige krydderier, inkludert timian, einerbær, muskat, vanilje, koriander og nellik. Karamell i bakgrunnen, et hint av sitrus.
«Smooth» smak, ikke for søt, meget drikkelig. Igjen tydelige toner av de nevnte krydderiene, men de er ikke overdrevet. Et koseøl!

77/82 7,5%

Lindheim Dåbbel Bondeknøl (fat)

Cardinal Pub Stavanger

Lindheim Ølkompani i Gvarv i Telemark har her forsøkt seg i retning av en belgisk dubbel, men har gjort sin egen vri på det ved å tilsette Opal-plommer i bryggekjelen.
Dåbbel Bondeknøl er ugjennomsiktig mørk brun på fargen, nesten svart, med et kremig beige skum.
Maltpreget aroma, hint av treverk, røk og plommer.
Maltpreget smak også, men ganske lett i kroppen og tørr, til å være noe med ambisjoner om å ligne en ekte dubbel. Litt fruktig syrlighet fra plommene, igjen hint av treverk og røk. Nokså annerledes i stilen enn andre øl fra Lindheim, men god så det holder denne også!

6,7%

Lindheim Dirty Alfred Amber (fat)

Cardinal pub Stavanger

Lindheim Ølkompani holder til i Gvarv i Telemark, og er et av de nyeste og interessante tilskuddene til norsk bryggeriflora. Da er det naturlig at Cardinal er blant de første stedene som har dem representert med fatøl! Dirty Alfred er stilmessig nærmest en amber ale. 
Mørk rubinrød farge på ølet, høyt beige skum.
Behagelig maltpreget aroma, noen milde røstede toner, hint av fruktig humle.
Relativt lett i kroppen, til å være et såpass mørkt øl. Middels tørr og forfriskende smak, dominert av middels røstede toner, anstendig humle i avslutningen. Lettdrikkelig, bør ha alle forutsetninger for å bli et folkelig / populært fatøl.

Lindheim Saison Farmhouse Ale

Cardinal Pub Stavanger

Lindheim Ølkompani i Gvarv i Telemark er et nystartet bryggeri med høye ambisjoner. Deres Saison Farmhouse Ale (kalt Sarason når den blir servert på Cafe Sara i Oslo) er et av bevisene på det. Forbildene er belgiske, og krydderpreget kjenner vi igjen fra stilartene witbier og saison. 
Disig oransje farge på ølet, høyt hvitt skum.
Sterk og behagelig aroma av krydder (spesielt koriander) og sitrus / appelsinskall.
"Crisp" smak, middels tørr men med noe fruktig sødme i behold, krydder- og sitruspreget (distinkte toner av koriander,også appelsinskall), pepperaktig avslutning. Både forfriskende og samtidig et øl til å nyte. En höjdare, om du ikke har krydderallergi.