Trollbryggeriet Slogen Fjord


Slogen Fjord er det nyeste ølet fra Trollbryggeriet i Liabygda på Sunnmøre. Det er et lyst overgjæret øl, og den tyske ølstilen Kölsch er kanskje den mest nærliggende når det skal klassifiseres.
Gylden farge på ølet, svakt disig, med et digert hvitt skum.
Sterk og småskarp aroma av tysk og tsjekkisk humle, med gressaktige, florale og fruktige toner, også hint av honning.
Lett til middels kropp, lagerølaktig munnfølelse (men dette er likevel en ale). Smaken er middels tørr med noe "støvet" malt og gressaktig humle, noen fruktige hint. Bitterheten er ganske moderat.
Dette er et friskt og lettdrikkelig øl, som også "vanlige pilsdrikkere" trygt kan prøve seg på.

Trollbryggeriet Slogen Lys Ale


Fra Trollbryggeriet i Liabygda på Indre Sunnmøre kommer Slogen Lys Ale - i likhet med de andre i serien er den oppkalt etter den lokale fjelltoppen Slogen. Stilmessig er dette en golden/blond ale, og den er nok et forsøk fra bryggeriet på å imøtekomme "de brede lag av folket".
Gylden farge på ølet, moderat hvitt skum.
Moderat aroma av pilsnermalt, hint av honning.
Myk og rimelig "nøytral" smak med en meget moderat maltsødme. "Støvet" engelsk humle i avslutningen.
Lettdrikkelig, det er ingen stor utfordring å få i seg en flaske av denne!
Reiser du til overnattingsstedet «Villa Norangdal» i Hellesylt, får du en flaske av denne for hver fjelltopp i Sunnmørsalpene du bestiger.... Ifølge deres Facebookside. Dette i lutter glede over at bryggeren er tippoldebarn av Anders Haugen som bygde stedet!

 

Trollbryggeriet Slogen Brown Ale


Fra Trollbryggeriet i Liabygda på Indre Sunnmøre kommer Slogen Brown Ale, i klassisk engelsk stil. I likhet med de andre i serien er den oppkalt etter den lokale fjelltoppen Slogen.
Vakker rubinrød til brun farge, moderat beige skum.
Moderat men god og tiltalende aroma av brun malt, hint av karamell.
Maltpreget og nøtteaktig smak med toner av karamell, god! Meget moderat "støvet" engelsk humle i avslutningen.
Et behagelig og lettdrikkelig øl som vi tror "alle" vil like!   
 

Trollbryggeriet Slogen Pale Ale

Cardinal Pub Stavanger lånt av Kjempetorsken


Slogen Pale Ale er et smakseventyr fra Trollbryggeriet står det å lese på flasken som kommer fra indre Sunnmøre, nærmere bestemt Lied ved Liabygda, for de som er kjent på de trakter.  Og navnet Slogen er navnet på det Jørund Ringset  ved bryggeriet påstår er det fineste fjellet av alle i Sunnmørsalpene. Bryggeriet startet produksjonen i september 2009, og de første batchene er gått til lokale butikker, og selvfølgelig Cardinal.. Det er Kjartan Lied som står for reseptene og det meste av selve bryggingen. Og han har flere generasjoner med hjemmebrygging å b(r)ygge på, før de altså nå fikk kjøpe det gamle produksjonsutstyret til Haandbryggeriet for å satse komersiellt. Kapasiteten er i dag 800 liter pr brygg.   Litt ulikt en del av de øvrige mikrobryggeriene i norge, har de en bevisst holdning på å redusere flaskegjæringen og mengden av gjærrester. De søker bla å oppnå dette ved å tilsette carbondioksid ved tapping på flasker.  Bryggeriet  kommer  senere med en 4,7% juleøl som allerede er bestillt, og lover oss andre og sterkere saker utover nyåret. De brygger i dag 800 liter i slengen.
Ravfarget øl, moderat skum. God aroma av bær og tobakk.
Spennende smak med toner av malt og bær, her er også toner som minner om tobakk, med en moderat humlebitterhet.
Joda, Trollbryggeriet har bestått "svenneprøven" med sitt første brygg!

Trollbryggeriet Slogen Julebrygg

Cardinal Pub Stavanger

Fra det splitter nye Trollbryggeriet i Liabygda på Indre Sunnmøre har vi fått dette velsmakende julebrygget - det får du foreløpig ikke mange andre steder enn hos oss, og i bryggeriets nærområde. Slogen-ølene deres har navn etter en fjelltopp som man har utsikt til fra bryggeriet (vi har også Slogen Pale Ale).
Meget mørk brun farge på ølet, moderat beige skum.
Fin maltpreget aroma, toner av mørk münchenermalt, karamell og brunt brød.
Smaken er også meget maltpreget gjennom det hele, men er ikke for søt. Noen toner av karamell. Minimalt med humle.
Smaker som en ale (vi tror da også at det er overgjæret, og klassifiserer det derfor som en brown ale), men det har også en del til felles smaksmessig med en münchener dunkel ("bayer" på norsk). Godt smaker det ihvertfall.Sigmund