Widmer Brothers Rotator IPA Series - Falconer’s IPA

falconer-rotator-small

IPA (India Pale Ale) er den ølstilen som har hatt kraftigst vekst på Cardinal siste år. Amerikanerne skal ha hovedæren for å ha gitt nytt liv til (og redefinert) denne opprinnelig britiske ølstilen. Der brygges så mange gode IPA'er i Norge (og Skandinavia for øvrig) nå, at hovedtyngden av IPA-salget vårt vil ligge på bryggerier som Nøgne Ø, Lervig, Ægir og Amager. Men innimellom må vi ta inn noen av de beste amerikanske som "referanseøl" - de er jo knallgode, men viser samtidig at vi jaggu har kommet langt i bryggekunsten her på berget også!
Widmer Brothers i Portland, Oregon, var en av pionerene i den amerikanske håndverksbryggerirevolusjonen. Deres Rotator IPA Series har altså et roterende utvalg av IPAer brygget med forskjellige humlevarianter. Falconer's Flight er ikke en enkelt humletype, men en humleBLANDING (blandingsforholdet er hemmelig) av forskjellige humlevarianter fra den amerikanske vestkysten. Humleblandingen, og ølet Falconer's IPA, er oppkalt etter avdøde Glen Hay Falconer, som var en legendarisk bryggerimester hos Widmer Brothers.
Oransje til rav farge på ølet, moderat off-white skum.
Behagelig aroma av karamell, appelsimarmelade og fruktig humle.
God humlepreget smak gjennom det hele, men bitterheten er ikke ekstrem til å være en amerikansk IPA - den er nå likevel bitter nok for meg. Tilstrekkelig "ryggrad" av malt, men ølet er ikke særlig søtt. Meget drikkelig!