LoverBeer d''uvaBeer


d'uva er italiensk for "med druer", og dette ølet fra det italienske bryggeriet LoverBeer er faktisk brygget med 20% druesaft. Det er likevel mer øl enn vin, det produktet du får i glasset. Navnet på bryggeriet innbyr naturligvis til festlige kommentarer om at dette er øl for alle våre "loverboys" og "lovergirls" - men det har sin naturlige forklaring: Eieren heter Valter Loverier. Det er 2010-årgangen vi har fått inn nå.
Uklar rødbrun farge på ølet, digert kremfarget skum.
Herlig vinøs og "funky" aroma, toner av bondegårdshus, rødvinseddik og eik.
Smaken er fruktig og moderat syrlig (men langt fra eddik), toner av druejuice, kjeller og eik. Dette er et interessant øl, og meget lettdrikkelig for sin styrke.
Tror du fortsatt at Italia bare er et vinland? Vi håper virkelig at våre gjester får øynene opp for hvor mye spennende som skjer i italienske mikrobryggerier for tiden! Og mer skal det bli!

LoverBeer Papëssa


Dette italienske ølet er en imperial stout fra bryggeren Valter Loverier og hans LoverBeer. Papëssa betyr "pavinne", og refererer sannsynligvis til myten som sirkulerte i middelalderen om en kvinnelig pave, Johanna, som skulle ha regjert som pave Johannes VIII fra 853 til 855, hele tiden forkledd som mann. Det er 2010-årgangen av ølet vi har fått inn.
Flott utseende på ølet: Kullsvart farge, digert brunt skum.
Fin røstet aroma med toner av sjokolade og mild kaffe.
Rik røstet smak med en moderat sødme, toner av sterk kaffe og mørk sjokolade. Solid humlebitterhet i avslutningen og ettersmaken.
Faller garantert i smak hos alle som liker en god stout, også om man ikke har ambisjoner om pavetittelen.