SKA Modus Hoperandi IPA


Et par hippe karer i Durango, Colorado, som ennå ikke hadde nådd den amerikanske aldersgrensen på 21 år for å kjøpe øl (stakkars jævler!), fant ut at de heller kunne brygge sitt eget øl, og drikke så mye de ville. Dette ølet ble faktisk så godt at de etter en tid bestemte seg for å SELGE ølet sitt også, og grunnlaget for det profesjonelle bryggeriet SKA Brewing ble lagt. Bakgrunnen for navnet? Selvsagt at gutta digget SKA-musikk!
I dag har gutta (Dave og Bill heter de, hvis du har lyst på personlig kontakt) blitt sånn noenlunde voksne, og har en rekke kvalitetsøl på repertoaret. Modus Hoperandi IPA er ett av dem, og i USA er det vel bare Oskar Blues (som vi også har flere øl fra!) som kan kan konkurrere med tilsvarende kvalitet på boksøl. Modus Operandi er vel latin for noe sånt som "virkemåte / framgangsmåte", og Hoperandi er et fiffig ordspill - hop betyr som kjent "humle" på engelsk. Og humle er der en god persjon av i dette ølet! Forresten har ikke Dave og Bill vokst fra SKA-musikken ennå, bare sjekk bryggeriets nettside www.skabrewing.com .
Modus Hoperandi er et ravfarget øl med et høyt til moderat og varig hvitt skum.
Herlig aroma av amerikansk humle, toner av sitrusfrukt, tropiske frukter og gran.
Middels fyldig kropp, myk og behagelig munnfølelse. Smaken har moderate toner av grapefrukt og gran / furu - til tross for at dette er en amerikansk IPA, er den ikke noe ekstrem på noe vis. Godt med humle, men likevel en myk avslutning. Et virkelig trivelig øl å drikke!