Brand Oak Bitter (BOB)

wickwar_bob_bottle

Brand Oak Bitter (BOB) kommer fra Wickwar-bryggeriet, også i Gloucestershire. Bryggeriet ble etablert i 1990, og har på få år klart å bli et anerkjent bryggeri av regional størrelse, med en rekke gode "real ales", ikke spesielle "ekstrem-øl" men av jevnt god kvalitet. Fra før har Cardinal den friske og behagelige Wickwar Dogs Hair i sitt utvalg, nå får gjestene også glede av bryggeriets bestselger Wickwar Brand Oak Bitter, best kjent bare som BOB. "Brand Oak" var navnet på det gamle steinhuset (en forhenværende pub) som grunnleggeren av bryggeriet, Ray Penny, bodde i da han startet opp bryggeriet. Selve bryggeriet har i dag tilhold i en gammel ciderfabrikk. Jeg har også hatt gleden av å smake Wickwar Station Porter fra cask i England, en opplevelse som absolutt ga mersmak.
 Ølet er flaskekondisjonert, og skal dermed være ganske likt cask-versjonen. (Der finnes også en versjon som ikke er flaskekondisjonert, denne kalles BOB Sparkling).
Ølet har brun farge og er lett disig ("levende" øl), med moderat off-white skum.
Behagelig fruktig aroma med toner av engelsk malteddik og lær.
Smaken er lett syrlig med lette toner av malt og frukt. Til tross for at ølet hører til kategorien "bitter" er det ikke særlig bittert på smak, den lokalt produserte humlen er anvendt med forsiktighet.  Myk munnfølelse, lett i "kroppen", lavt kullsyreinnhold, lettdrikkelig. Det er slett ingen ekstremøvelse å svelge ned en halvliter eller tre av denne! 

Wickwar Cotswold Way


Wickwar Cotswold Way fra Cotswold-området i Sør-England som, med sitt bølgende landskap og sine idylliske små landsbyer, et av de mest søkte turistmål i Storbritannia - ikke minst for britene selv, som gjerne går fotturer fra landsby til landsby (og fra pub til pub!). Wickwar Brewing Co. gir med dette ølet sin hyllest til Cotswold.
Kobberfarget ale / "bitter" med moderat off-white skum. Maltpreget og fruktig aroma, med noe blomsteraktig aromahumle, hint av karamell og bakeri. Smaken er myk, rund og maltpreget med noe karamell, lett nøtteaktig, med meget moderat humle. Lettdrikkelig øl, selv om noen av oss gjerne ville hatt mer bitterhumle.
 

Wickwar Dogs Hair


Wickwar Dogs Hair brygges sammen med et av våre andre nye øl, BOB (Brand Oak Bitter) av Wickwar Brewing Co. i Gloucestershire. Ravfarget øl, bare svakt disig, bra off-white skum. Fin humlearoma som også er meget fruktig, særlig i begynnelsen - noe toffee også. Smaken er rimelig bra humlet med en moderat grapefruktaktig bitterhet, på en OK maltet basis med hint av nøtter og noe karamell. Bra ettersmak av humle. "Dogs hair" er så vidt jeg vet et engelsk uttrykk for "små marginer", og det er små marginer som hindrer 4-prosents øl som dette fra å falle i "kjedelig"-grøfta. Men kjedelig er Wickwar Dogs Hair definitivt IKKE, og jeg kan skrive under på bryggeriets påstand om at dette ølet "behager ganen til enhver tid på døgnet", selv om det ikke er noe "ekstremøl". Dette er et øl jeg kunne drikke til frokost!

Wickwar Mr.Perrett´s Traditional Stout


Wickwar Mr.Perrett´s Traditional Stout er en flaskekondisjonert engelsk stout fra Wickwar Brewing Company i Gloucestershire. Bryggeriet har bare holdt på siden 1990 - men på samme området holdt et annet bryggeri til, Arnold Perret & Co., fra ca. 1860 til 1954. Denne stouten er altså en hyllest til skaperen av det forlengst "avdøde" bryggeriet. Fargen på ølet er så svart som en stout skal være - mørk brunt til rubinrød i skarpt motlys. Kremet lysebrunt skum. Meget fin aroma av mørke frukter, sjokolade, lakris og røstet malt. Smaken har elementer av sjokolade, kaffe og lakris, med en moderat maltsødme. Dette er en riktig bra stout. 

Wickwar Station Porter


Wickwar Station Porter. Noen mener at forkjærligheten for mørkt øl som bærerne / portørene på de første britiske jernbanestasjonene viste ga navnet til øltypen "porter", men navnet er nok eldre enn som så. Men vi synes likevel det er en vakker og velfortjent hyllest til denne yrkesgruppen når Wickwar Brewing Company i Gloucestershire har kalt ølet sitt "Station Porter". Noen hver kan få lyst på et kraftig øl etter å ha strevd med tung bagasje - men prøv å få tak i en portør når du trenger det på jernbanestasjoner, ferjeterminaler eller flyplasser i dag ... Akk ja, tidene forandrer seg!
Ølet har en meget mørk brun til rubinrød farge, nesten svart. Flott lysebrunt skum. Frukt, sjokolade, røstet malt og bakeri i aromaen. Meget fin og vel avrundet smak, med et moderat røstet preg, noe frukt, kaffe og sjokolade, med en forsiktig syrlighet. Et par flasker av denne, og du tar den tyngste kofferten på strak arm!