Toccalmatto Rude Boy IPA


Fra Birrificio Toccalmatto i Fidenza, Italia, kommer Rude Boy IPA, en velhumlet sådan, med engelsk humle (Challenger og Fuggles).
Kobberfarget øl, moderat kremig beige skum.
Aroma av engelsk humle, også toner av honning og bær.
Smaken har rikelig med humle, men også toner av bitter appelsinmarmelade, selv om sødmen er meget moderat. Meget tørr og "støvete" avslutning og ettersmak.
En god IPA, og til tross for navnet er det ikke påkrevet å være uforskammet når man bestiller den - det holder å spørre pent, så lenge lageret varer ...
 

Toccalmatto Fumé du Sanglier


Italiensk øl fra Toccalmatto, med fransk navn: Fumé betyr "røkt", og Sanglier betyr villsvin-råne. Det er altså en mørk ale med en betydelig mengde røkmalt det dreier seg om her, og der er gode sjanser for at ølet faller i smak både hos råner og purker.
Flott utseende: svart farge, høyt brunt skum.
Sterk røkt aroma, toner av røkt kjøtt og St. Hans-bål, også noen moderat røstede toner i bakgrunnen.
Smaken er overraskende mild, selvsagt med røkte toner, men på ingen måte ekstrem. Ganske tørr, meget moderat røstet innslag, beskjeden humle (Perle og Tradition). Et hint av syrlighet gjennom det hele.
Et lettdrikkelig og godt øl, kan nytes også innendørs i vår ellers røkfrie pub.
 

Toccalmatto SibillaItalienske Toccalmatto Sibilla er en saison i belgisk stil. En sibylle var i antikken en høyt ansett profetinne / spåkvinne, så når dette ølet er oppkalt etter en slik profesjon, åpner det kanskje for muligheten av at våre kvinnelige gjester blir ekstra "klarsynte" etter inntak av en stor flaske Sibilla?
Ølet er tilsatt noe krydder, og humletypene er Perle og East Kent Goldings. Anbefalt serveringstemperatur er 6-8 grader C.
Meget lys gul farge, svakt disig. Digert hvitt skum.
Meget fin fruktig og krydret aroma.
Smaken er tørr og lett krydret med en viss syrlighet. Lett i kroppen for sin styrke.
 

Toccalmatto Re HopEt nytt eksempel på Italias stadig sterkere posisjon som ølland har vi i
Re Hop fra Birrificio Toccalmatto, Fidenza. Bryggeriet kaller dette en American pale ale, men der er nok også typisk europeiske trekk ved ølet. Godt er det ihvertfall! Ettergjæret på flasken. Anbefalt serveringstemperatur 6-8 grader.
Lys gul farge på ølet, digert hvitt skum.
Sterk og henrivende fruktig, gjærpreget og krydret aroma,
Smaken er fruktig med lett krydrete toner, distinkt humle i avslutningen.
Lett i kroppen og forfriskende!

Toccalmatto Surfing HopDet italienske ølet
Surfing Hop kommer fra det nye bryggeriet Toccalmatto, som startet opp for bare et par år siden. Bryggerne er mer inspirert av den amerkanske "craft brewery"-revolusjonen enn av noe europeisk. Surfing Hop er da også en Imperial / Double IPA i amerikansk stil. Vi har bare fått inn en eneste kasse, så først til mølla ...
Uklar mørk brun farge på ølet, høyt til moderat beige skum.
Herlig aroma av amerikansk humle, toner av frukt, furu og harpiks.
Smaken er ekstremt humlepreget fra begynnelse til slutt, men har også en betydelig maltsødme. Noen kan nok mene at det blir for mye av det gode med både sødmen og humlen, men vi vil jo hevde at dette er et håndverksbrygg som alle virkelige humleentusiaster bør få smakt. Den store flasken er egnet til å deles på flere.