Avery Out of Bounds Stout

avery-out-of-bounds-stout

Fra Avery Brewing Company i Boulder, Colorado kommer Out of Bounds Stout - bryggeriet mener den er ekstrem. Det vil jeg benekte - den er ikke ekstrem, bare ekstremt GOD!
Kullsvart farge på ølet, digert lysebrunt skum.
Behagelig røstet aroma, toner av kaffe og mørk sjokolade, noe fruktig humle (Bullion og Fuggles), hint av treverk.
Smaken er moderat røstet med toner av mørk malt, kaffe og mørk sjokolade. Avslutningen har en moderat men distinkt røstet og humlet bitterhet, balansert av en meget moderat men tilstrekkelig maltsødme.
En meget vellykket stout - rett og slett.

Avery Karma Ale

Cardinal Stavanger


Karma Ale
kommer fra Avery Brewing Company i Boulder, Colorado. Det skal være inspirert av belgiske lyse ales, inkludert "farmhouse ales".
Oransje til rav farge på ølet, moderat til lavt skum.
"Støvet" aroma, toner av kartong.
Smaken har noe fruktighet, og er ellers "støvet" og ganske mild. Minimalt med humle her. Om dette gir deg god eller dårlig karma, må du nesten vurdere selv!
 

Avery Elli´s Brown Ale

cardinal Pub Stavanger

Fra Avery Brewing Company i Boulder, Colorado, kommer Ellie's Brown Ale, som er oppkalt  etter den forlengst avdøde bikkja til bryggeren (en sjokoladebrun labrador). Ingen slår amerikanerne når det gjelder sentimentalitet!
Ølet er brygget med bl.a. sjokolademalt, münchenermalt og krystallmalt, og humletypene er den stadig sjeldnere Bullion, Cascade og Fuggles. Humlemengden er imidlertid moderat, for bitterheten er på beskjedne 17 IBU.
Mørk brun farge på ølet, moderat kremfarget skum.
Aroma og smak av lettrøstet malt, brunt brød og nøtter. Toner av brente brødskorper i avslutningen. Ølet er relativt "tørt", selv om malten dominerer er der lite restsukker.

90/96 5,5%
 

Avery India Pale Ale


Cardinal Pub Stavanger

Fra Avery Brewing Company i Boulder; Colorado kommer denne IPAen i velkjent amerikansk stil.
Gylden farge på ølet, høyt hvitt skum. God aroma av fruktig og blomsteraktig humle.
Smaken har, som en IPA skal ha, et distinkt humlepreg gjennom det hele - her er der rikelig med grapefruktaktig og harpiksaktig amerikansk humle. Noe maltsødme i midten, bitter avslutning og ettersmak. En god IPA, helt klart et funn for "humlehodene", men ikke mer ekstrem enn at mange vil like den.