Charles Wells Family Brewery

Cobra Premium Beer

new-cobra-premium

Cobra Premium Beer er lisensprodusert i London, ble utviklet i 1990 av Indiske Karan Bilimoria, og kom til Norge i 2003. Under lanseringen i London kjørte Karan selv rundt i en 2 CV og distribuerte ølet. Han hevder det går 23 kasser i en ”jernseng”.. Vi har nå tatt denne inn i de SMÅ flaskene, da importøren holder på å fase denne ut og de store allerede er blåst.
Lys brun farge. Stor fylde av malt og humle. Uten sødme, og med en fin bitter ettersmak. Et øl med mindre kullsyre og glattere smak.

Bombardier

Cardinal Pub Stavanger

Bombardier kommer fra Charles Wells Family Brewery i Bedford som ble startet i 1876. Bryggeriet er i dag det største uavhengige familiebryggeriet og det 5. største i Storbritannia. Det som startet som en liten bedrift som skulle forsyne de lokale pubene er i dag, 5 generasjoner senere, et av verdens mest anerkjente bryggerier. Bryggeriet driver også en kjede av puber i Europa. Bombardier kalles «patron pint of England» av bryggeriet, og forbindes i dag med st. Georg, Englands nasjonalhelgen, takket være massive reklamekampanjer.
Her på berget får vi ølet i fikse bokser, mens de i England også kan få den i reliefmønstrede flasker som inneholder presis en Imperial pint (0,568 liter) og har St. Georg korset på etiketten. Bombardier Premium Bitter er et engelsk bitterøl som inneholder lite kullsyre i forhold til pilsnerøl. Mørk gyllen farge. Tiltalende aroma, med krydder, malt og innslag av sitrus og urter. God bitterhet, smaksrikt og balansert.