Abbaye de Notre-Dame Saint Remy

Rochefort Trappistes 6


Fra før har vi de suverene trappistølene Rochefort 8 og 10, som vi i all beskjedenhet mener er noen av de beste øl i verden. Men samtidig må vi vedgå at disse i blant kan oppleves som litt "tunge på labben". Hva hvis man da ønsker et litt lettere øl, men som samtidig har de fleste av kvalitetene til "tungvekterne"? Svaret er selvsagt "lillebroren" Rochefort 6, som vi har spesialimportert til deg. Skjønt "lillebror" - vi snakker fortsatt om et øl på 7,5%, så vi har ikke akkurat  beveget oss ned i lettøl-kategorien heller. Men 6'ern er nok mer lettdrikkelig enn "storebrødrene", likevel med kompleksiteten i behold.
Uklar brun farge på ølet, flott off-white skum.
Aroma av "bondegård" med toner av tørkede frukter og eik, blir bare bedre etter som ølet varmes litt opp i glasset.
Smaken er nydelig, moderat maltpreget med toner av tørkede frukter, brunt sukker, tobakk og eik.
Hvis du ikke synes dette er godt, synes vi nesten litt synd på deg ...

Rochefort Trappistes 10

Cardinal Pub Stavanger

Rochefort Trappistes 10 kommer selvfølgelig fra de samme brødre i den lille byen Rochefort. Byen er foruten ølet, kjent for sitt gode smør og sin utmerkede ost. Også søtsaker produseres med høy kvalitet, og er med på å lokke de årlig over 600.000 besøkende til byen.
Munkene i Rochefort lever rimelig spartansk. Står opp klokken tre, spiser ikke kjøtt, og får bare snakke når det er strengt nødvendig. Vi kjenner noen her på huset som hadde slitt litt der! Happy Rochefort 10 er et trippeløl det står respekt av. Så koster det da også skjorten. Fargen er valnøttbrun, og ølet har ett suverent skum. Aromaen skal kunne kjennes over hele lokalet. Luksuriøs maltaroma med innslag av mørke nøtter over en bortimot vinøs basis. Mulig en av de beste øldufter jeg har kommet over! Smaken følger opp det vinøse med en symfoni av varm kompleksitet. Malt og rosiner, valnøtt og krydder. Akkurat passe humlet til å gi en tørr ettersmak.

Rochefort Trappistes 8

Cardinal Pub Stavanger

Rochefort Trappistes 8 fra Abbaye de Notre-Dame Saint.Remy i byen Rochefort i Belgia tilhører utvilsomt Trappist ordenen, men ølet klassifiseres også som “Belgian strong dark ale”.
Klosteret der ølet blir brygget ble bygd så sent som i 1930, selv om ordenen er betydelig eldre. Det er i dag femten munker i klosteret, som foruten å sørge for at bryggingen skjer etter de opprinnelige metoder, ser til at klosteret holdes i orden. Det er mulig å besøke klosteret for litt kvalitetstid med seg selv. Inn i munkenes område kommer en dog ikke. Dette er en hemmelig orden en egentlig vet svært lite om. Rochefort 8 er munkene sin bestselger, og de brygger årlig 15000 hektoliter av dette vidunderlige brygget.
Ølet er trippel fermentert, siste gang på flaske, og etter hver produksjonsomgang lagres ølet opptil 10 uker. Ulikt Maredsous, kan en ikke her direkte se av betegnelsen på ølet dets styrke. Her må det legges til litt.
Ølet er mørk orangebrunt og tåket. Offwhite godt skum som sitter i en evighet. Gardinene er fine og tette. Aroma av tørkede frukter, citrus og litt tobakk. Humlen i aromaen kan minne litt om Old Ale. Smaken er kompleks så det holder, først med ulike krydder som den dominerende faktor sammen med et klart nøttepreg. Senere kommer det aromatiske maltet tydelig fram. Ikke så søt som andre Trappist øl, litt parfymert, men avslutter med en maltet ettersmak.