Mikkeller It's Alight!

MikkellerItsAlight

Mikkeller It's Alight! er lillebroren til It's Alive! - ingrediensene er stort sett de samme, men i et annet mengdeforhold. Fargen er mye lysere, og alkoholprosenten mye lavere - her dreier det seg om "vanlig pilsstyrke". Men tilsettingen av brettanomyces-gjær på flasken er på plass her også. Meget lys gul farge på ølet, høyt hvitt skum. Aromaen har sterkt preg av belgisk overgjær og mildt krydder, med distinkte toner av gjærende frukter og brettanomyces (som gir et "bondegård"-preg). Smaken er meget "crisp" og moderat syrlig med noen toner av sitron og mildt krydder, meget forfriskende. Det går fort med noen stykker av denne! Munnfølelsen er ganske lett, men jeg klager ikke - etter mange sterke og kraftige Mikkeller-øl er det ålreit at de kommer med et godt øl i "forfriskningsklassen" også!

Nethergate Umbel Ale

Cardinal Pub Stavanger


Nethergate Umbel Ale er en engelsk bitter eller "golden ale" med tilsatt koriander. Brygget med Maris Otter og Crystal malt. Humletypene er Challenger og Fuggles. Klar dypgylden til oransje farge, med bra hvitt skum. Interessant aroma av frisk koriander, preg av krydder og urter, noe frukt også. Smaken har massevis av frisk koriander, er svakt fruktig og har hint av toffee, med bra humle (og enda mer koriander!) i avslutningen og ettersmaken. Ikke for søt. Dette er et interessant øl med moderat alkoholstyrke, som vi gjerne anbefaler som åpningen på en hyggelig kveld. 

Adnams LighthouseAdnams Lighthouse er et nytt øl på markedet, men er utviklet på basis av bryggeriets Champion Pale Ale, som var en storselger fra 1922 til utpå 80-tallet. Mange etterspør i dag igjen "session ales" med moderat alkoholstyrke, som man kan drikke en hel kveld og fortsatt holde en grei form, uten å sitte med noen følelse av at det er et "tynt lettøl" man drikker. Og Adnams Lighthouse dekker dette behovet på utmerket vis! Ravfarget øl med et flott off-white skum. Kjeks, noe malt og en moderat fruktighet i aromaen. Smaken har fruktig humle på en anstendig maltet base, og munnfølelsen er meget bra for en "session ale". Godt!

St.Peter´s Best Bitter


Cardinal Pub Stavanger

St.Peter´s Best Bitter fra St. Peter´s Brewery kan du smake som “Real Cask” på bryggeripuben deres i Suffolk, eller enda enklere på deres egen pub i London, “The Jerusalem Tavern”, i Britton Street, Clerkenwell. Foruten på utallige andre puber i England, selges St. Peter´s nå i 15 andre land.
Rav til brun farge, moderat off-white skum som etterlater et fint "kniplingsbroderi". Fin aroma av malt, toffee og kjeks. Smaken er fint balansert mellom malten og humlen, der er også toner av kjeks og nøtter, hint av karamell. Temmelig tørr. Distinkt humlebitterhet (kan minne om grapefrukt) i avslutningen og den laaange ettersmaken. Dette er en herlig "session" bitter, så god at den simpelthen bare er til å drikke opp. Øh, det var poenget, ja?