Anderson Valley Heelch O' Hops Double IPA

heelch

Vi har tidligere hatt inne flere øl fra Anderson Valley Brewing Company (AVBC) i Boonville, California. Nå slår vi til med egenimport av deres Double India Pale Ale Heelch O’ Hops – «a heelch» på lokal dialekt betyr ganske enkelt «massevis», og her er der altså massevis av humle, som man forventer å finne i en double / imperial IPA.
Disig dypgylden farge på ølet, høyt hvitt skum.
Sterk humlepreget aroma av appelsiner / appelsinmarmelade og grapefrukt, hint av karamell og furunål.
Smaken er først fruktig og frisk, så settes inn et rasende angrep av furuaktig og grapefruktaktig amerikansk «C»-humle (Columbus, Chinook og Cascade), og etterlater deg med en massivt bitter avslutning (100 IBU) – alt på en bakgrunn av middels søt krystallmalt.
Mer amerikansk enn dette blir det ikke!

Anderson Valley Winter Solstice

1_87879126_3

Dette egenimporterte ølet for vintersolverv og den etterfølgende julehøytid hadde vi egentlig en slags intensjon om å gjemme til juleølsesongen setter inn for alvor – men siden vi på Cardinal er kjent for å servere alle mulige sesongøl året rundt, slapp vi det like godt på ettersommeren! Winter Solstice Seasonal Ale kommer altså fra Anderson Valley Brewing Company i Boonville, California.
Brun farge på ølet, høyt off-white skum.
God aroma av malt (inkludert noe karamellmalt) og milde krydderier (som ølet faktisk er tilsatt), inkludert kanel. Også noen fruktige toner (solbær og modne bjørnebær). Ingen av aromaelementene er overdrevet.
Smaken er først fruktig (hint av solbær og bjørnebær igjen) og maltpreget med noe karamell, men er ikke for søt. Julekrydderne kommer så tydeligere gjennom, men ikke på noen skarp måte. Bitterhumlen er meget moderat – noen vil sikkert si  «for moderat», men dette gjør altså ølet anbefalelsesverdig for dem som IKKE er så glade i mye humlebitterhet. (For dere andre har vi ellers nok av amerikanske «humlebomber».) Et lettdrikkelig øl, og det smaker absolutt ikke så sterkt som de 6,9% skulle tilsi.
 

Anderson Poleeko Golden Pale AleAVBC Poleeko Gold Pale Ale kommer fra Anderson Valley Brewing Company i Boonville, California - og vi får det altså på boks. Men la deg ikke lure til å tro at dette er et "kjedelig boksøl" - smaken er nemlig en gledelig overraskelse!
Dypgylden farge på ølet, disig. Moderat hvitt skum.
Moderat men god aroma av fruktig amerikansk humle, toner av sitrus og tropiske frukter, hint av harpiks og røyk.
Smaken er distinkt humlepreget gjennom det hele, men blir aldri for bitter. Toner av grapefrukt og harpiks, fint balansert av tilstrekkelig malt med et visst nøtteaktig preg. Et behagelig øl å drikke!

70/57 5,5%

 

Anderson Valley Hop Ottin´IpaFra Anderson Valley Brewing Company i Boonville, California, kommer Hop Ottin' IPA, i den amerikanske humle-aksentuerte stilen som etterhvert begynner å bli velkjent for de mange "humlehodene" som frekventerer Cardinal.
Dypgylden farge på ølet, med et flott off-white skum.
Aromaen har rikelig med fruktig amerikansk humle, toner av frisk appelsinmarmelade og grapefrukt.
Smaken er et massivt humleangrep fra starten til avslutningen, med en tilbakeholdt maltsødme i bakgrunnen. Preg av furunål. Meget bitter og langvarig ettersmak.

97/96 7%

 

Anderson Valley Boont ESBAnderson Valley Brewing Company holder til i Boonville, California. Deres Boont ESB minner mer om en kraftig humlet IPA enn hva man vanligvis tenker på som en ESB.
Disig gylden farge, høyt hvitt skum.
Moderat men behagelig aroma av fruktig amerikansk humle.
Smaken har først en tydelig maltsødme, som umiddelbart etterfølges av et mektig humlepreg. Overveldende bitter avslutning og ettersmak med toner av grapefrukt og harpiks, til og med hint av malurt. Du skal være rimelig glad i humlebitterhet for å kjøpe dette ølet!
 
88/98 6,8%