Wells & Young Brewing Company

Young´s Lyxury Double Chocolate Stout



Mange stouts og portere har et tydelig peg av "sjokolade" i smak og aroma - dette skyldes vanligvis bare røstingsgraden av noe av malten. Denne kalles følgelig "sjokolademalt". Men det engelske bryggeriet Wells & Young's nøyer seg ikke bare med det - de tilsetter faktisk også en masse sjokoladeplater (Cadbury's Chocolate), samt sjokoladeessens, direkte i vørteren under kokingen! Foruten sjokolademalt og ekte sjokolade er Double Chocolate Stout også brygget med pale ale malt og krystallmalt, havre, diverse sukkerarter og humletypene Fuggles og Goldings.
Så tenker du kanskje: "Sjokolade i øl - æsj, det må da bli både søtt og klissent!" Men dette er faktisk GODT!
Praktfullt utseende på ølet - kullsvart farge, med et flott brunt skum.
Nydelig aroma av sjokolade og røstet malt. Smaken er nydelig avrundet og silkemyk, fyldig og velbalansert - selvfølgelig med et solid innslag av sjokolade og maltsødme, men det blir aldri kvalmt eller "klissensøtt". Der er såvidt nok røstet preg og humlebitterhet i ettersmaken til at hele opplevelsen ikke "tipper helt over". 
Okei, dette er neppe et øl du vil velge å drikke en hel kveld (prøv gjerne noen "tørrere" stouts og portere for sammenligningens skyld), men personlig ville jeg være lykkelig om jeg kunne drikke én til dagen av denne, for resten av livet!

Young´s Special London Ale



Young’s Special London Ale het fram til 1997 Export Bitter og er brygget med de beste råvarer. De har bla. en avtale med den ledende leverandøren av tradisjonell engelsk ale-humle; Fuggles & Goldings, om spesialleveranser av høykvalitets humle. Ølet har noe gjærrester, noe som er nødvendig for modningsprosessen på flaske. Bør derfor helles forsiktig i glasset, om du ikke som meg vil ha det fulle bildet av brygget.
Gyllen farge med godt skum. Kraftig, litt bitter aroma med hint av vanilje. God balanse mellom malt og humle som endrer seg i spennende retning ettersom ølet varmes i glasset og humlen overtar. Anbefales sterkt.