Hobsons Postman's Knock

Cardinal Stavanger

Hobsons Brewery har siden 1993 vært i sving i den lille byen Cleobury Mortimer i Shropshire, England. Her var det postmannen og forfatteren Simon Evans slo seg etter å ha kommet delvis invalidisert tilbake fra 1. verdenskrig. Han ønsket seg en gående landpostrute i frisk luft for å styrke sine giftgass-skadde lunger - hans gamle postrute i storbyen Liverpool oppfylte ikke "frisk luft"-kriteriet. I Cleobury Mortimer trivdes han utmerket, og gikk daglig 28 km med posten. Når postmannen banket på døra (ja, postmenn gjorde faktisk det i England i mellomkrigstiden) var det gjerne dagens sosiale  høydepunkt for folk som bodde i grisgrendte strøk. Dette ga Evans masse stoff til hans humoristiske noveller og dikt. Dessverre ble Evans lungeplager forverret igjen etter noen år, og han døde bare 45 år gammel i 1940. Det er selvsagt Simon Evans og hans tidsalder Hobsons Brew ery vil hylle med ølet Postman's Knock. Stilmessig kalles ølet en "rich ruby porter" på hovedetiketten, og en "strong mild" på en sideetikett. Kjært barn har mange navn - ingen av betegnelsene kan sies å være feil. Et bra øl er det uansett.
Mahognifarget øl, klart først, disig når gjæren helles med mot slutten (ølet er "levende" og flaskekondisjonert). Lavt beige skum. Moderat naturlig kullsyre.
Maltpreget aroma og smak med milde røstede toner, hint av modne bær, sjokolade, vanilje og mild kaffe. Ikke særlig søtt, med en moderat bitterhet i avslutningen. Slett ikke dårlig, og "meget engelsk". Et øl som er postmann Evans verdig!

Hobsons Old Henry

ProductBottle_OldHenry

Noen bryggeriers produkter får vi først tak i etter å ha «siklet etter dem» i lang tid – men når det gjelder Hobsons Brewery fra Shropshire, England, så må vi innrømme at vi aldri hadde hørt om dem før en rekke av ølene deres plutselig dukket opp i Norge. Vel, bryggeriets historie strekker seg ikke lenger tilbake enn til 1993. De har konsentrert seg om det lokale m.h.t. både råvarer og distribusjon, og «lagt stein på stein» i rolig tempo, til de nå har nådd så langt at ølene også eksporteres. Og kvaliteten fortjener eksport-suksess! Old Henry, som er deres sterkeste ale, ligger stilmessig i grenselandet mellom premium bitter/ESB og English strong ale.
Rødbrun farge på ølet, moderat off-white skum.
Aroma av karamell, mørke tørkede frukter og «støvet» humle.
Rik maltpreget smak med jordaktige toner, mildt røstet innslag, noe karamell men ikke for søt, mørke tørkede frukter igjen, rimelig humlepreget avslutning. Skikkelig godt håndverksarbeid av bryggeren her!