Sigtuna South Pacific Pale Ale

Cardinal Stavanger

South Pacific Pale Ale fra svenske Sigtuna Brygghus har vi bare fått inn en drøy kasse av i denne omgang, men om den forsvinner ut så raskt som vi tror, skal vi vurdere å ta inn mer.
Dypgylden til kobber farge på ølet, moderat skum, svakt off-white.
Meget god aroma av fruktig humle (tropisk frukt / newzealandsk humle).
Smaken er også humlepreget med fruktige toner, på en akseptabelt maltet bakgrunn. Skarp bitterhet i avslutningen. Røsker bra opp i smaksorganene!
 

Sigtuna Black October

Flaska-Black-October-50-cl

Her er enda et øl som vi bare har noen få flasker av (de andre gikk med på Øl- og akevittfestivalen i Stavanger), fra svenske Sigtuna Brygghus. Deres Black October er en Schwarzbier i østtysk stil.
Svart farge på ølet, moderat lysebrunt skum.
Røstet aroma, distinkte toner av kaffe, hint av kakao, treverk og aske.
Smaken er myk og forholdsvis tørr, med toner av mild kaffe og mørk sjokolade. Lav bitterhet. Behagelig å drikke!

Sigtuna Extra Sigtuna Bitte

sigtuna Cardinal Pub

Sigtuna Brygghus ligger i Arlandastad utenfor Stockholm, og ble grunnlagt i 2005. Vi har bare fått inn et fåtall flasker av noen av ølene deres, så her blir det «først til mølla» i resteskapet vårt. Sigtuna har unngått å konkurrere med London-bryggeriet Fuller’s om ESB-betegnelsen, så derfor kaller de altså sin versjon for Extra Sigtuna Bitter.
Dypgylden til rav farge på ølet, moderat hvitt skum.
God aroma av floral og fruktig humle.
Lagerølaktig og lett munnfølelse, selv om dette er en ale på 5,6%. Rimelig humlepreget smak – det er engelsk humle som er brukt her, med Challenger som den mest framtredende. Forfriskende og grei øl!