Primator Weizen

primator-weizen

Behovet for hveteøl på Cardinal synes nesten umettelig, året rundt - men mange hevder med styrke at øltypen smaker ALLER best om sommeren. Derfor har vi nå for første gang også tatt inn et tsjekkisk hveteøl, som imidlertid er i velkjent tysk stil. Primator Weizen (på tsjekkisk: Pšeničné kvasnicové pivo) fra Pivovar Nachod skal nok bidra til å fukte tørre struper i ukene framover. Vår tsjekkiske bartender Stanislav får dermed litt variasjon i sin rolle som sjefspusher for de gode lagerølene fra hjemlandet.
Utseende: Typisk hefeweizen, disig gylden farge på ølet, høyt hvitt skum.
Aromaen er også "typisk hefeweizen": sterke toner av kryddernellik, banan og sitrus - god!
Smaken er kanskje noe mer sitruspreget enn enkelte av dens tyske motstykker, men her er også de forventede tonene av kryddernellik. Lett i kroppen og forfriskende - kanskje ikke spesielt kompleks,men en herlig tørsteslukker. Bartenderen bør rulle flasken før den åpnes, for å få med maksimalt av de gode smaksstoffene.

Primátor Lezák 11°


En grei tsjekkisk pils får du i Primátor Ležák 11° fra Pivovar Nachod. Og 11° betegner maltinnholdet, ikke alkoholen - den er på vanlig norsk "butikkstyrke".
Gylden farge, høyt hvitt skum.
God maltpreget aroma av smørmalt (butterscotch) og honning.
Frisk og myk munnfølelse, moderat kullsyre i glasset. Smaken er bra balansert mellom malten og humlen, hint av smørmalt og honning igjen, medium bitterhet. Lettdrikkelig og forfriskende!