Cwmbran Crow Valley Bitter

17907

Cwmbran Crow Valley Bitter er bestselgeren fra det walisiske Cwmbran Brewery, både fra cask og flaske. I følge etiketten skal flaskeølet være "real ale in a bottle", altså ikke pasteurisert og filtrert.
Fargen på ølet ligger i grenselandet mellom rav og kobber, med høyt off-white skum.
Behagelig fruktig aroma med toner av røde bær, hint av eik og krydder.
Smaken er rimelig maltpreget med en touch av karamell, men ikke spesielt søt.
Som i de fleste walisiske "bitters" er humlepreget moderat - ølet er altså ikke særlig bittert! En lettdrikkelig og grei bitter som det fort går mer enn én av!

Felinfoel Double Dragon

FelinfoelDoubleDragon
Felinfoel Double Dragon holder oss på walisisk grunn, som det doble dragesymbolet på etiketten med all tydelighet viser. Om der kan sies å være noen generell forskjell på engelske og waliske ales, må det være at de walisiske jevnt over (ikke uten unntak!) har mer maltpreg i smaken, mens humleprofilen gjerne er noe nedtonet. Double Dragon fra Felinfoel-bryggeriet i Llanelli underbygger denne tendensen. På Cardinal får du den fra flaske, men i Wales finnes den også på cask, som den eneste av Felinfoels øl. Ølet har en klar kobberfarge, med bra off-white skum. Fruktig aroma med toner av røde bær, også hint av karamell. Smaken er fruktig og maltpreget med meget moderat humle og lav bitterhet. Lett "støvete" avslutning.
Et bra øl som samtidig er både maltrikt og lettdrikkelig. Mange walisere nekter å drikke noe annet!

Cwmbran Plum Porter

2123363838_b19eae4ec3_z

Cwmbran Plum Porter fra det ikke helt lett uttalelige bryggeriet, Cwmbran Brewery, i landsbyenbyen med samme navn i Gwent i Wales kompletterer vårt utvalg av britiske ales slik at HELE Storbritania nå kan føle seg ekstra velkommen hos oss.
Cwmbran Plum Porter kommer i 50 cl flaske med alkoholinnhold 4,8% (britiske portere har gjerne en alkoholstyrke mellom 4 og 5%, mens amerikanske og amerikanskinspirerte portere ofte er betydelig sterkere). Denne skal være flaskekondisjonert.
Det er vanlig at britiske portere har en fruktig aroma og smak som kan minne om plommer, men denne er faktisk laget med en tilsetning av ekte plommer! Hersbrücker og Liberty er humletypene som er benyttet.
Mørk brun farge, moderat lysebrunt skum. Behagelig aroma av røstet malt, plommer/svisker, bakeri og mild kaffe, hint av røk. Rund, myk og mild smak med en meget avdempet bitterhet, skånsomt røstet malt dominerer, bare en antydning til plommer. Et godt øl - det bør særlig appellere til dem som ikke vil ha for mye humlebitterhet, men likevel ønsker seg et fyldig øl med fin aroma og smak.