Cardinal / Holmen / Lervig Quist (fat)
Cardinal utlyste i fjor en hjemmebryggerkonkurranse blant de faste deltakerne på vårt ølentusiast-arrangement "Mandag i Annen". I juryen satt Trude og Sigmund fra Cardinal, og sjefsbrygger Mike Murphy fra Lervig. Vinnerølet skulle brygges kommersielt hos Lervig. Juryen kåret faktisk ikke bare en, men to vinnere - Julegjøk som kommer på fat til julesesongen i år, og den herværende Quist, som ble ansett som en framifrå helårsstout. Opphavsmennene til Quist er de glade hjemmebryggere i Holmen Nanobryggeri, Egil Ovesen og Jan Magnus Dahle. 3000 liter ble brygget kommersielt på Lervig, som vanlig under profesjonell og kyndig ledelse av Mike. Av dette tar Cardinal unna 1000 liter, mens ølentusiaster annetsteds får glede av resten - ølet er allerede introdusert til stor jubel på puben Olutravintola Pikkulintu (hold grisepraten Deres for Dem selv!) i Helsinki, Finland. Oppskriften er hemmelig, men vi kan røpe at spesialinnkjøpt engelsk Mild-malt og friske einerkvister fra Bjørnøy (derav Quist-navnet) bidrar til et spennende resultat.
Heftig utseende: kullsvart farge på ølet, med et flott og kremig brunt skum.
Behagelig røstet aroma, toner av mild kaffe og mørk sjokolade, hint av sedertre og tobakk. Eineren er der, og bidrar med en friskhet til aromaen, men dominerer ikke.
"Smooth" smak, men likevel distinkt røstet med kaffetoner, også toner av tobakk, einer, treverk og engelsk lakris, og en uttalt humlebitterhet i avslutningen. Gratulasjoner og mange takk til Egil, Jan Magnus og Mike for et vellykket resultat!