Left Hand 400 Pound Monkey


Når Colorado-bryggeriet Left Hand Brewing Company har lansert en helårs-IPA, velger de å omtale den som en "English style IPA" - men vi synes nå 400 Pound Monkey smaker nokså typisk amerikansk, da.
Disig dypgylden til oransje farge på ølet, høyt til moderat hvitt skum.
Sterk og middels søtlig aroma og smak av krystallmalt + fruktig og furunålsaktig humle, toner av appelsiner.
En god IPA dette - men vi har bare fått noen få fat, så benytt sjansen nå!

Left Hand Milk Stout

Left Hand Milk Stout

Fra Left Hand Brewing Company i Longmont, Colorado, kommer denne Milk Stout, som riktignok ikke inneholder helmelk, men en dose melkesukker (laktose). Melkesukker har den utmerkede egenskap at det ikke er forgjærbart av ølgjær på vanlig gjæringstemperatur. En stout som gjærer veldig langt ned på maltsukkerinnholdet (og dermed ville blitt svært "tørr") beholder likevel en fin og balansert sødme når vørteren har vært tilsatt en passende dose melkesukker. Det noe økte næringsinnholdet som dette medfører, ble i England i sin tid ansett som svært gunstig "for rekonvalesenter og ammende mødre". I dag tør vi slett ikke antyde noen direkte medisinsk effekt, men nøyer oss med å fastslå at ølet har en tendens til å frambringe et smil om munnen hos alle ølvenner som setter pris på en rund og velbalansert stout.   
Mørk brun farge, nesten svart, med et fint og varig lysebrunt skum.
Fin røstet aroma, toner av kakao, hint av lakris.
Smaken har rikelig med røstet malt og laktosesødme, også toner av sjokolade, mild kaffe og noe lakris.
Gode saker!

Left Hand Haystack Wheat

lWheatBottle

Left Hand Brewing Company i Longmont, Colorado, gjør her sin egen amerikanske vri på ufiltrerte hveteøl, men det tyske forbildet (Hefeweizen / Hefe-Weissbier) er likevel åpenbart i deres Haystack Wheat. Uklar gylden farge på ølet, høyt hvitt skum. Sterk og meget gjærpreget aroma, toner av bakegjær og brøddeig. Også toner av overmodne bananer og andre frukter, samt kryddernellik. Frisk munnfølelse, forfriskende smak med moderat fruktige og krydrete toner, mens avslutningen er nokså nøytral. Hvis du etterpå føler behov for å krype inn i nærmeste høystakk med din kjære, fraskriver vi oss ethvert ansvar for følgene! (Nå er vel riktignok høystakker stort sett mangelvare nå til dags - å krype inn i et plastbelagt "traktoregg" blir liksom ikke helt det samme--