Westmalle Trappist Dubbel
Westmalle Trappist Dubbel kommer fra det over 200 år gamle Abdij Der Trappisten van Westmalle der Benedictinermunkene foruten å brygge øl, også er kjent for sin gode ost.
Ulikt en del av de andre bryggeriklostrene, holder Westmalle bevisst produksjonen lav, med større hensyn til miljø og menneske, enn til økonomiske anliggender. Hele overskuddet fra bryggeriet (det som ikke går til vedlikehold av klosteret) doneres til veldedige formål i inn og utland. Klosteret kom med i Trappistordenen så sent som 22.April 1836, og det første Trappist ølet ble tappet 10.Desember samme år. I 1856 begynte de å brygge et mørkt øl, som var forløperen til deres Dubbel som kom i 1926. Ølet har en mørk brun farge, med et seriøst skum av den typen som danner et lite fjell over glasset som står til Dovre faller uten å renne over. Flott! Aromaen er utsøkt med en kompleks søtlig fruktighet. Smaken er overraskende lett til et slikt mørkt og sterkt øl å være. Smaken kan minne om Chimay, men mindre kraftig, mer subtil.
God ettersmak der søtheten viker for en kjeksaktig tørrhet.