Neumarkter Lammsbräu GlutenfreiFolk som lider av
coeliaki trenger et glutenfritt øl - men de glutenfrie vi har hatt inne tidligere (brygget på afrikanske frøsorter) har solgt dårlig, smaken har nok vært litt spesiell. Nå kan vi imidlertid glede alle med Neumarkter Lammsbräu Glutenfrei, som i motsetning til de andre smaker som en alminnelig god pils, og gjerne nytes av hvemsomhelst. Den er da også brygget på vanlig byggmalt, hvor glutenet er fjernet gjennom en spesiell prosess som ikke går ut over smaken.
Krystallklar lys gylden farge, moderat hvitt skum.
Litt søtlig aroma med noe fruktig humle.
Smaken er virkelig overraskende lik den vanlige Neumarkter Lammsbräu Zzzisch Edel-Pils (som vi også har), den er "crisp" og ren med bra humle i avslutningen.
 

Neumarkter Lammsbräu Edel Pils

02

Neumarkter Lammsbräu (Zzzisch) Edel Pils (Økologisk) var vårt første økologiske lagerøl. Jeg snakket med en representant for bryggeriet som garanterte at samtlige råvarer i dette gode brygget var økologisk dyrket, og ikke bare kornet. Når en kjenner til den tyske grundighet, deres DIN normer, og det faktum at de har et eget DE-001-Øko-kontrollorgan, trekkes ikke dette i tvil. Spesielt er det også at de her bruker naturlig hel humle i bryggingen. Ikke pellets, pasta eller pulver som mange andre blir fristet til å benytte. Dette ølet fra Altstadthof i Nürnberg er meget svakt tåkete, med en lys gyllen farge. Skummet er hvitt og stort. Aroma er preget av malt og humle. Søtlig maltsmak som balanseres godt med kraftig humletilsetning. Dette gir også en kraftig, klar og lang ettersmak.

Neumarkter Urstoff

item_L_82221451_315969741

Neumarkter Urstoff fra Neumarkter Lammsbrau (etabl. år 1800) går under kategorien ”Dortmunder/Helles” og er brygget med mindre humle enn vanlig tysk pilsner. Ølet er derfor mindre bittert enn det en tradisjonelt forbinder med Tyskland. Også dette ølet er økologisk, og mye arbeid er lagt ned i råvarene. Bryggeriet har et forpliktende sammarbeid med om lag 100 lokale bønder som driver økologisk for å sikre leveranser samt kvaliteten på ingrediensene som brukes. At det er økologisk garanterer også for at det ikke blir benyttet andre tilsetningssoffer, verken til selve bryggingen eller som hjelpestoffer til for eksempel filtrering. Fargen er klar oransje og gylden, og ølet gir et kort og godt hvitt skum. Aroma er preget av humle, men også malt. Smaken domineres av malt og en viss frukt sødme. Kort tørr avslutning.