Bryghuset Braunstein Easter Bock

14_703_21127

Bryghuset Braunstein Easter Bock er et bokkøl for påsken og våren forøvrig (det selges også under merkelappen "Spring Bock"). Nøyaktig hva det er som gjør det til akkurat en "påskebock" kan sikkert diskuteres, men det er gjerne et teologisk spørsmål? Eller er det påskeharen som har vært konsulent for bryggerne? Sikkert er det i hvert fall at ølet bør falle i smak hos alle vår-yre ølvenner. Easter Bock har en vakker farge (dyp rav til kobber), og et flott skum. Herlig aroma av karamellsaus og smørmalt / butterscotch, toner av rom-marinerte frukter. Smaken er fyldig og maltpreget med massevis av karamell, butterscotch og frukt, og bra humle i avslutningen.
Definitivt en "påskebock" som gir mersmak! Personlig vil jeg med glede drikke den HELE året.

Bryghuset Braunstein Winter Bock

oelpaaraekke

Bryghuset Braunstein Winter Bock kvalifiserer med sitt solide alkoholinnhold og fyldig maltinnslag til betegnelsen "Doppelbock", som altså er den kraftigste undergjærede øltypen (utenom en del "Baltic" portere). Opprinnelig er dette en øltype som først og fremst ble brygget i tyske klostere for den mørke og kalde årstid. Men enkelte av oss unnslår oss ikke fra å nyte en doppelbock når som helst på året ...
 Disig dyp gyldenbrun farge, med et digert off-white skum. Aromaen er meget fruktig med toner av vineddik, hint av karamell og eik. Smaken er rimelig maltpreget med karamell, kandisukker og noe frukt, moderat bitter avslutning.
Dette er langt fra den mest ekstreme doppelbock jeg har smakt, men den er god så det holder!

Bryghuset Braunstein Dark Lager

70705

Bryghuset Braunstein Dark Lager kommer fra “Bryghuset” som utelukkende brygger lagerøl, og som vi har omtalt tidligere under nordisk lager. Dette er et dansk lagerøl av typen "Münchener Dunkel" (kjent som "bayer" i norsk bryggeritradisjon).
Vakker kobberfarge på ølet, med et flott off-white skum. Herlig og distinkt aroma og smak av karamell / karamellsaus (og naturligvis malt!), også toner av smørmalt / butterscotch, men ikke for søt. Moderat humlet, som vanlig er for denne øltypen. En meget fin og lettdrikkelig "bayer"! Uten å ville provosere noen er dette et øl også mange jenter, som gjerne ikke liker det bitre og eller det maltrike, vil sette stor pris på. Og sier du noe annet dasker jeg til deg med håndvesken min!

Bryghuset Braunstein Amber Lager

14_703_21127

Bryghuset Braunstein Amber Lager et dansk øl i den tyske Märzen/Oktoberfest-tradisjon, det vil si en lagerøltype som ble brygget i mars og lagret kjølig over sommeren, for å drikkes tidlig på høsten. Brygget inneholder “en strejf av amerikansk humle” . Varm lys brunlig farge, lett disig.
Skummet relativt kort, men flott. Fin søtlig humlearoma, toner av frukt og honning. Smaken er rimelig bra humlet, hint av karamell, smørmalt/butterscotch og gjær. Med sin moderate biterhet, lett kremede skum og solide innhold av hva du ellers finner i brød er dette et utmerket lunch øl.

Bryghuset Braunstein Pilsner

beer_53013

Bryghuset Braunstein Pilsner har i test blitt kåret til Danmarks beste pilsner - om der er andre håndverksbryggerier som presterer noe lignende, skal være usagt (jeg har naturlig nok ikke smakt ALLE variantene på markedet), men at BB går langt utenpå de vanlige "industripilsnerne", kan der knapt være tvil om. Gylden farge, bra skum. Relativt sterk og søtlig humlearoma, toner av blomster og honning. Smaken har rimelig bra maltpreg til å være en pils, med noe frukt, og bra humle gjennom hele smaksprosessen.
Igjen et "må prøves"-øl for alle som setter pris på en god pils, og mener at denne øltypen slett ikke trenger å være "smakløs"