AleSmith Old Numbskull. AleSmith Old Numbskull AleSmith Old Numbskull

Cardinal Pub Stavanger

Nå finnes der muligens dem som vil hevde at "Old Numbskull" må være en passende betegnelse på en herværende ølmeny-redaktør, men slike ondsinnede påstander tilbakeviser vi naturligvis på det mest bestemte. I stedet anbefaler vi barleywinen Old Numbskull fra det californiske toppbryggeriet AleSmith, til nytelse for enhver som føler seg verdig til oppgaven.
Oransje til rav farge på ølet, moderat off-white skum.
Aroma av eik, hetvin, amerikansk karamellmalt og amerikansk humle.
Smaken har sterke toner av bitter amerikansk humle gjennom det hele, også søt malt, eik og alkohol. Mektige saker, men godt!


100/99 75cl 11%

AleSmith Speedway Stout - 75 cl flaske, 12%

Speedway-Stout

Jungeltelegrafen har begynt å gå - vi har nå allerede hatt den inne noen uker, uten å forhaste oss med å fortelle det til noen: Den legendariske imperial stout fra San Diego, California. Speedway Stout er navnet, og bryggeriet er AleSmith. Dette er et klasseøl som vi helst bare selger til feinschmeckere - noen av dem har tryglet og bedt i årevis om at vi må få tatt det inn. Speedway Stout er ratet på sjuendeplass på RateBeer, verdens største øldatabase og ølratingnettsted, med mer enn 100000 øl. Vi gjentar: Nr 7 av 100000+! Og selv om RateBeer har en tendens til å favorisere ekstreme øl, må vi understreke at Speedway Stout i all sin velde også oppleves som rimelig velbalansert. 
Beksvart farge på ølet, moderat brunt skum.
Både aroma og smak har en intens karakter, men oppleves likevel som behagelig. Tungt røstet malt, sterk kaffe (som ølet faktisk er tilsatt), lær og tjære dominerer. Kanskje finner du også toner av mørk bitter sjokolade, svisker og lakris. Varmende munnfølelse.
Med 12% i en stor flaske er dette selvsagt et øl det går an å dele på flere personer - faren er likevel til stede for at du får lyst på alt selv ... Og dere som allerede
vet at dere er "frelst" på imperial stouts: Himlenes rike er herved deres!

AleSmith YuleSmith Holiday AleYuleSmith Holiday Ale (fra kvalitetsbryggeriet AleSmith i San Diego, California) er som navnet indikerer et sesongøl for juletiden, men til tross for navnet finnes der faktisk også en sommervariant av ølet. Det er imidlertid vintervarianten vi har, og den serverer vi med stolthet HELE året (om vi ikke er utsolgt, da). Stilmessig er dette en American strong ale, bryggeriet kaller det en imperial red ale
Dyp oransje til rav farge på ølet, moderat til lavt skum.
God aroma av amerikansk karamellmalt og amerikansk humle, toner av karamellisert appelsinmarmelade.
Fyldig og rik munnfølelse. Kompleks smak av eik, karamellmalt, tørkede fikener og amerikansk humle. Også et visst krydret preg.
Med dette ølet kan du holde julaften hele året - humlen sørger for at det ikke blir for søtladent, selv midt på sommeren. Gode saker!
 

AleSmith Horny DevilDer vil sikkert være noen av våre gjester som i ren selverkjennelse velger
Horny Devil ut fra navnet alene, men vi håper det er betryggende når vi forteller at dette ølet fra kvalitetsbryggeriet AleSmith (i San Diego, California) smaker GODT også! Det dreier seg nemlig om en sterk ale i belgisk stil, og selv om det er brygget i USA, tror vi mange belgiere ville nikke anerkjennende over resultatet.
Gylden farge på ølet, moderat hvitt skum.
Meget fin aroma av koriander (som ølet faktisk er tilsatt) og kryddernellik, hint av honning, blomster og lær.
Smaken er også krydret og relativt søt, med moderat humle og pepperaktige toner i avslutningen. Alkoholen er godt skjult.
Slipp din "horny devil" løs, du også!

Mikkeller-Stone-Alesmith Belgian Style Special Ale

Cardinal Pub Stavanger

Navnet forteller klart og tydelig hva dette er: et samarbeidsprosjekt mellom tre av verdens beste bryggere, danske Mikkeller og amerikanske Alesmith og Stone. Selve den fysiske bryggingen har foregått hos Stone Brewing i Escondido, California. Men forbildet hører altså hjemme i Belgia, i den lyse men sterke klosterølstilen "tripel".
Gylden farge på ølet, høyt hvitt skum. Deilig aroma av belgisk overgjær, fruktige estere, krydderier og blomsteraktig og fruktig humle.
Smaken er krydret, med det særpreg som denne gjærtypen gir, og har en søt og fruktig "kropp" - her har man nok også brukt hvitt kandisukker. Alkoholen er merkbar, så ta det rolig! Der er en distinkt humlebitterhet i avslutningen. Et øl som gir mersmak!