Stensbogaard India Pale Ale

55478

Stensbogaard Bryghus i Ringe, Danmark, har allerede en tid vært verdig representert på Cardinal med sin English Dark Stout, og nå var det på tide også å introdusere deres folkelige India Pale Ale (ja, og deres Julebryg ogsåWinking. IPAen kunne kanskje like gjerne vært kalt en American Pale Ale, men navnet skjemmer ingen.
Disig oransje til rav farge på ølet, høyt til moderat off-white skum.
Aroma av fruktig humle – først ganske moderat, men god, og den forsterkes etter som ølet varmes litt opp i glasset.
Meget forfriskende humlepreget smak (5 forskjellige humlevarianter fra både England og USA er brukt her), fruktige og furuaktige toner, velbalansert, fin bitterhet. En IPA som nesten alle vil like – den gir mersmak.

Stensbogaard Julebryg

No_name_486587c

Stensbogaard Bryghus i Ringe, Danmark, er mesterne bak koseølet Julebryg. Dette er deres egne ord: «Vi har brygget en rigtig kraftig sag med ca. 8% alk. Farven er mørk og smagen er intens med en dejlig julesødme. Du kan fornemme humle som jo er en vigtig bestandel i øl, men du kan også smage julen hvor appelsin, chokolade og koriander er med til at gøre denne juleøl til en stor smagsoplevelse. Juleøllen passer fint til den fede julemad, eller skænk den i et godt ølglas (gerne bovleglas) og nyd den sammen med de søde julegodter.»
Våre egne notater:
Vakker rubinrød til mahogni farge på ølet, høyt off-white til beige skum.
Maltpreget aroma med sterke toner av karamell, også toner av sjokolade og krydderier.
Smaken er maltpreget, rik og middels søt, toner av karamell og sjokolade igjen, også fruktige toner / appelsiner, og mildt krydder. Bemerkelsesverdig god!
Få eller ingen andre i Norge har dette julebrygget. Vi klapper oss selv hemningsløst på skulderen for å ha tatt det inn!

Stensbogaard English Dark Stout

Stensbogaard_Bryghus_English_Dark_Stout

Stensbogaard Bryghus holder til i Ringe, Danmark, og er et helt nytt bekjentskap på Cardinal. Deres English Dark Stout er bryggeriets høyest vurderte øl.
Svart farge på ølet, høyt lysebrunt skum som ikke holder så lenge.
Aroma av røstet malt, lakris og mild kaffe, hint av sjokolade, mørk sirup og noe tre.
En del kullsyre i munnen. Smaken er middels søt og røstet, toner av kaffe, lakris og mørk sjokolade, hint av karamell og mørke tørkede frukter også. En god stout!

(50 cl flaske, 6,8%)