Adnams Ghost Ship

AdnamsGhostship

Det velkjente engelske bryggeriet Adnams holder til i Southwold på Suffolk-kysten. Dette området har rike maritime tradisjoner, noe som gjenspeiler seg i flere av ølnavnene til Adnams. Siden det også florerer med spøkelseshistorier på noen av de gamle pubene deres, var Ghost Ship et naturlig navnevalg for deres nye bitter / golden ale med amerikansk humle. Citra (kjent bl.a. fra Lervigs Lucky Jack) er en av humletypene som har vært brukt her.
Klar dypgylden til rav farge på ølet, moderat hvitt skum.
Meget god aroma av fruktig / sitrusaktig humle.
Relativt lett i kroppen, men har et solid humlepreg gjennom hele smaken. Sitrusaktige toner, harpiksaktig og bitter i ettersmaken. Ikke særlig søt, men har noen toner av karamellmalt. Ikke uventet at Adnams igjen kan presentere en velbrygget og tiltalende ale!

Adnams Explorer

Cardinal pub
Adnams Explorer er en moderne lys premium bitter (eller "blond ale"), og i de store oppdagelsesreisendes ånd bruker man humle fra "den nye verden", de amerikanske humletypene Chinook og Columbus. Som med flere av de andre ølene fra dette sørøstengelske bryggeriet er altså navnetemaet maritimt.
Gylden farge, høytskummende.
Behagelig humlepreget aroma og smak, begge har toner av sitrus og tørr hvitvin. Ganske bitter avslutning. Malten er ganske nedtonet, så dette er først og fremst noe for alle som liker et friskt øl med god humlesmak.
Vi fikk inn dette ølet første gang i november 2006, og har vært tomme en god stund, så nå var det på høy tid med en reintroduksjon!

Adnams Broadside Strong Original

adnams-broadside-ale-beer-online-1299800471
Dette flaskeølet med solid alkoholstyrke er såpass forskjellig fra den vesentlig svakere (men fortsatt gode) cask-versjonen av Adnams Broadside, at det gir mest mening å omtale den som et "eget" øl.
Adnams Broadside Strong Original har en dyp kobberfarge, og et meget bra off-white skum.
Fin aroma av mørke frukter, lær, eik og karamellmalt.
Smaken har en betydelig maltsødme med en viss varme fra alkoholen, men blir ikke ubehagelig eller overdreven. Noen toner av rosiner er der også. Bra humle og en pepperaktig avslutning.
Drikker du Broadside for fort kjennes det nok ut som admiral Nelsons kanoner "setter inn en bredside", men så er da dette også virkelig et øl som er egnet til å kose seg med!
Så god at vi bare MÅTTE ta den inn på ny!

Adnams Gunhill (reintro)

AdnamsGunhill

Vi gjengir først kommentarene om ølet fra Adnams Brewery i Southwold, Suffolk, England:
"First brewed in 2008, this beer was chosen to celebrate one of Southwold’s famous landmarks – the six cannons that face out to sea. It is said these cannons, weighing 18 pounds each, were given to the town in 1746 by the Royal Armouries as a protection to shipping against raids. See them for yourself when you next visit us. The cannons are still fired ( which is quite a spectacle) for special occasions in Southwold.
At 4.0% abv, this is a traditional dark ruby beer described as across between a dark mild and a brown ale. We use a blend of 4 different malts to give a rich dark beer that belies its low ABV. The toffee, chocolate and spicy flavours come from the Chocolate, Crystal and Aromatic malted barleys and the sweetness left from the Tipple malted barley is balanced by the bitterness from the Boadicea hops."
Sigmunds smaksnotater:
Kastanjenøttfarget ølet, høyt lysebrunt skum.
Aroma av bær og malt, hint av toffee.
Smaken strutter av frukt/bær-toner, karamell og malt, men er ikke for søt. Har en en behagelig humlebitterhet og noen sjokoladetoner i avslutningen. Et utmerket øl, og det er ganske utrolig at det bare er på 4,0%. En vinner!

Adnams Tally-Ho



"Tally-Ho!" er jaktropet under den tradisjonsrike engelske revejakten på høsten, og
Adnams Tally-Ho er da også et meget tradisjonsrikt øl. Stilmessig er det en "winter warmer", i grenselandet mellom English Strong Ale og Barleywine, og er brygget etter en oppskrift fra 1800-tallet. Adnams-bryggeriet ble grunnlagt i 1890 i Southwold, Suffolk, etter at brødrene George og Ernest først hadde kjøpt Sole Bay Brewery i 1872. Det var imidlertid Ernest som bygde opp det nye selskapet, for George valgte etter kort tid å emigrere til Sør-Afrika, hvor han ble spist av en krokodille. Så fikk han kanskje en idé om hvordan reven føler det under revejakten ...  
Nåvel, Tally-Ho er et flott mahognifarget flaskekondisjonert ("levende") øl, med et fint og varig beige skum.
Vinøs aroma, toner av rosiner og andre mørke tørkede frukter, også hint av karamell.
Smaken er rimelig maltpreget og moderat søt, med hint av mørke tørkede frukter og karamell igjen, mens avslutningen er kjeksaktig tørr med godt merkbar humle. Ganske bitter ettersmak.
Et glimrende øl dette også - godt, men ikke ekstremt, og det vil derfor appellere både til garvede "ølhunder" og til mer forsiktige øldrikkere som har lyst på et "koseøl". Nam nam!
 

Adnams East Green Carbon Neutral

adnams_eastgreen

Adnams-bryggeriet hevder å være meget miljøbevisste, og til det nye ølet East Green Carbon Neutral har de derfor anvendt både økologiske råvarer og har unngått ethvert utslipp av klimagasser i produksjonsprosessen. Navnet "East Green" på deres miljøvennlige øl har imidlertid en prosaisk bakgrunn: det er rett og slett navnet på det området i den lille byen Southwold hvor bryggeriet ligger. East Greens fremste kvaliteter kommer fra det lokale humleslaget Boadicea fra East Anglia (oppkalt etter Iceni-stammens dronning, som ledet sin egen og andre keltiske stammer i et desperat men forgjeves opprør mot de romerske okkupantene).
Boadicea-humlen, med sin blomster-/sitrus-/lime-aktige karakter, er spådd en økende utbredelse etterhvert, og passer bra i de moderne gyldne/blonde ales som er blitt så populære i England de siste årene. Malten er derimot gjerne nedtonet i denne øltypen. Krystallklar gylden farge på ølet, høyt til moderat skum.Moderat aroma av korn og sitrusaktig humle. Smaken er tørr og forfriskende med distinkte og behagelige toner av sitrusaktig Boadicea-humle gjennom det hele, malten er avdempet. Moderat men fin bitterhet i avslutningen og ettersmaken. Et deilig forfriskningsøl!  

22/21 4,3%

Adnams Innovation

Cardinal Pub Stavanger

Adnams-bryggeriet i Southwold ved Suffolk-kysten introduserte Innovation på markedet i fjor, og den har fått god mottakelse. Stilmessig er den en English Strong Ale.
Humletypene som er benyttet er østengelske Boadicea, slovenske Styrian Goldings og amerikanske Columbus. En spennende kombinasjon! Dypgylden farge på ølet, moderat hvitt skum. Behagelig humlepreget aroma, også toner av frukt, hint av honning, toffee og solbærblader. Den fint avrundete smaken har en bra balanse mellom tydelig malt og behagelig humle. Noe fruktig sødme, honningaktige toner, alkoholen er merkbar men ikke forstyrrende. Moderat bitterhet i ettersmaken. Her må vi bare si med Bøgvall Kai: "Helvede så stiligt!"

Adnams Lighthouse



Adnams Lighthouse er et nytt øl på markedet, men er utviklet på basis av bryggeriets Champion Pale Ale, som var en storselger fra 1922 til utpå 80-tallet. Mange etterspør i dag igjen "session ales" med moderat alkoholstyrke, som man kan drikke en hel kveld og fortsatt holde en grei form, uten å sitte med noen følelse av at det er et "tynt lettøl" man drikker. Og Adnams Lighthouse dekker dette behovet på utmerket vis! Ravfarget øl med et flott off-white skum. Kjeks, noe malt og en moderat fruktighet i aromaen. Smaken har fruktig humle på en anstendig maltet base, og munnfølelsen er meget bra for en "session ale". Godt!

Adnams The Bitter

Cardinal Pub Stavanger

Det hederskronte bryggeriet Adnams i Southwold på Suffolk-kysten var et av de få bryggeriene som holdt "real ale"-fanen høyt i motgangstider på 70-tallet, og er i dag belønnet for innsatsen med en stor og lojal tilhengerskare. De profilerer seg sterkt med sine "beers from the coast", og de fleste ølene har navn med tilknytning til sjøfart, marinehistorie m.m. De brygger ingen dårlige øl, og Cardinal er stolte av å kunne tilby hele 5 av deres produkter! Vi har tidligere hatt et par av dem inne med stort hell. Vi har derfor tatt i litt denne gangen når vi fikk de over kanalen og til Stavanger.
Deres "best bitter" har hatt litt forskjellige navn opp gjennom tidene, men nå har de skåret gjennom forvirringen ved ganske enkelt å kalle den "Adnams The Bitter". Og for de mange stamkundene på Adnams egne puber er det ofte THE Bitter man sverger til. Ravfarget øl, med et flott, varig og kremet off-white skum. Moderat aroma med toffee, hint av nøtter og eik. Smaken er nøtteaktig med et distinkt humlet "bitt" i avslutningen. Bare god, rett og slett!