Kozel Dark

Kozel_Dark_4d4e6928d4a20

Tsjekkiske Velkopopovický Kozel var et av mange gode ølmerker som klarte seg gjennom årene med kommuniststyre, og om det egentlig er noe framskritt at det i dag (i likhet med Pilsner Urquell m.fl.) er kjøpt opp av multinasjonale SAB Miller, kan sikkert diskuteres. Uansett er det et faktum at det tradisjonsrike bryggeriet i byen Velké Popovice fortsatt lager godt øl, og med sin Kozel Dark beviser de at heller ikke lagerøl nødvendigvis trenger å være så veldig sterke for å ha god smak. Stilmessig er dette en dunkel, eller bayer som vi er vant til å kalle det her på berget.
Mørk rødbrun farge på¨ølet, med et bra beige skum. Aroma av mørk münchenermalt og karamell med toner av bakeri, men også et innslag av syrlig frukt.
Smaken er klart maltpreget med en avrundet karamellsødme. Bitterheten er meget lav, som denne ølstilen tilsier. I Tsjekkia har øl som dette tradisjonelt blitt anbefalt "for rekonvalesenter og ammende mødre" - vi selger det med glede også til kjernesunne treningsnarkomane og mannlige bleieskiftarbeidere.