Cats Whisker

1063

Cats Whiskers fra det lille Whittington-bryggeriet i Gloucestershire har bryggerikatta Puss som "gallionsfigur", et annet av deres 3 øl heter "Nine Lives", mens det siste ølet har det nøytrale navnet "Summer Pale Ale" - men jaggu har katta sneket seg med på etiketten der også! 
Cats Whiskers er flaskekondisjonert, altså "real ale in a bottle". Første gang jeg smakte dette var en flaske jeg fikk som gave av den fremragende britiske ølentusiasten Chris Owen. Og jeg ble umiddelbart begeistret for ølet! Mine notater den gang:
Helles i glasset med et enormt og blivende skum, dyp gylden farge. Nokså klart øl til jeg forstyrret bunnsedimentet mot slutten. Deilig humlearoma, "typisk britisk" - på sitt beste.
Smaken er humlepreget gjennom det hele, på en fin maltet bakgrunn med toner av toffee, igjen "typisk britisk". Slik burde John Smiths (og andre storselgende men dessverre pregløse bittere) EGENTLIG smake!
Når jeg nå smaker ølet på ny fra Cardinals egen forsyning, er min begeistring ikke mindre. Fargen vil jeg vel beskrive som "gyldenbrun", fortsatt bra skum men ikke så voldsomt som sist (siden ølet er flaskekondisjonert kan dette variere fra en flaske til en annen). Personlig foretrekker jeg (som med de fleste "levende" øl) å helle med gjærrestene i glasset - det hever bare smaken ytterligere. Humlepreget oppleves kanskje ikke like intenst denne gang, men er fortsatt meget bra. Denne gang finner jeg også toner av røk i smaken (muligens litt røkmalt brukt i bryggingen?) - men det gjør ikke ølet dårligere. Definitivt et flott tilskudd til vårt gode utvalg av britiske ales! Og om bryggerikatta blir tatt "på fersken" med skum i barten, bør det ses på med stor forståelse!