Hubertus Grøftøl

1622604_522264267893779_1484194939_n

Hubertus Bryggeri i Lesja drives av den habile nederlandske bryggeren Hubertus Huys, en ølentusiast med store ambisjoner, som ikke minst har sansen for øl i belgisk stil. Bakgrunnen for navnet Grøftøl vites ikke - vi håper han ikke mener at den som drikker ølet må ta veigrøftene til hjelp på hjemturen. Men siden alkoholstyrken er solid (stilmessig er dette en belgisk tripel), samtidig som ølet er farlig lettdrikkelig, kan det være lurt å holde inntaket på et moderat nivå.
Lys gylden farge på ølet, bare svakt disig inntil gjæren helles med mot slutten. Digert hvitt skum.
Søtlig men frisk aroma, hint av syltetøy og mildt krydder.
Da jeg smakte ølet første gang virket det nokså søtt, andre gang opplevdes det langt tørrere og friskere. Noen gode krydrede toner er det her, og humlen er godt merkbar (noe som ikke kan sies om enhver tripel). Hos vår referansegruppe på "Mandag i Annen" kom der mange bifallsytringer om dette ølet. Hubertus har ting på gang, ingen tvil om det.

Hubertus Hafelløl

hafelll

Den nederlandske bryggeren Hubertus Huys har gjort nordmann av seg og slått seg ned i Lesja, der det nystartede Hubertus Bryggeri er godt i gang. Hafelløl er som de fleste andre av ølene hans belgisk inspirert  - i mangel av noe bedre forslag klassifiserer vi det stilmessig under saison. 
Meget lyst stråfarget øl, med et høyt hvitt skum.
Typisk "belgisk" aroma, toner av hvitt kandissukker, milde krydderier og noe frukt.
Lett i kroppen, lettdrikkelig. Milde krydrede toner i smaken, ikke for søt, men kunne nok med fordel hatt noe mer humle. Likevel en god start for denne nykommeren i norsk bryggeriflora.

Hubertus Raudøl

Unknown-8

Hubertus Bryggeri i Lesja har med sitt Raudøl latt seg inspirere av belgisk klosterøl - men alkoholprosenten er nok lavere enn noen belgisk munk ville stått inne for, Raudøl skal tross alt selges i dagligvarebutikkene i Lesja. 
Rødbrun farge på ølet, høyt off-white skum.
God aroma av brunt kandissukker, karamell og støv, et hint av mildt krydder.
Tynn munnfølelse til å være et "belgisk" øl. Rimelig tørr smak, malt og noe karamell, lettdrikkelig men kanskje ikke spesielt imponerende. Kan likevel fungere godt som en innfallsport til de "belgiske" øltypene, for dem som ellers bare er vant til pils.