Kelham Island Pale Rider

LN_081486_BP_10

Kelham Island Pale Rider. Sheffield har hittil ikke vært Englands mest utpregede turistby (for å si det forsiktig), men den er faktisk en av de beste destinasjonene i landet hvis man ønsker å oppleve mange "ekte" puber med real ale av høy kvalitet, innenfor et lett overkommelig geografisk område. De fire største bryggeriene i Sheffield ble alle nedlagt i løpet av de siste 15-20 årene, men Kelham Island Brewery som ble etablert i 1990 har holdt fanene fra byens lange bryggeritradisjoner høyt, og brygger utelukkende "real ale" av meget høy kvalitet. Det er dessuten kommet til flere andre mikrobryggerier i området.
Den mytiske "bleke rytteren" er en gjenganger i mange spøkelseshistorier, og ølet Pale Rider (en pale ale) har da også fått en nærmest mytisk berømmelse blant britiske "real ale"-fans siden 1992 - først og fremst fra cask, men også flaskekondisjonert som hos Cardinal. Ved CAMRAs Great British Beer Festival i 2004 ble ølet stemt inn som "Supreme Champion Beer of Great Britain" - den høyest hengende tittelen av dem alle. Ikke rart at vi er fornøyde med å kunne presentere dette ølet på Cardinal!
 Forsiktig når flasken åpnes - ettergjæringen på flasken kan få ølet til å begynne å strømme ut av seg selv. Fargen på ølet er dyp gylden til rav, lett disig, med et høyt hvitt skum.
Fin aroma av nordamerikansk humle, her er det toner av sitrus og blomster, også et lite hint av toffee. Smaken er distinkt velhumlet med preg av grapefrukt gjennom det hele, men blir aldri for bitter. Den humlepregete fruktigheten har også en tilstrekkelig base i malten, og der kan også være et streif av "bondegårdskjøkken". Du får med deg en laaang ettersmak av deilig humlebitterhet. Hvis vi fra tid til annen er utsolgt for Pale Rider, ha miskunn med oss - dette ølet kommer til å gå unna!