Birrificio del Ducato Verdi Black Jack

0_0_orig


Det er en stund siden sist vi tok inn "craft" øl fra Ialia, rett og slett pga. vi syntes prisene har vært for høg i forhold til kvaliteten, og det er jo ikke dårlig øl vi snakker om. Her er vi med denne litt mer på bølgelengde, og håper dere er det samme.
Birrificio del Ducato Verdi Black Jack er en imperial stout fra Birrificio del Ducato i Roncole Verdi di Busseto.
Ølet er lagret minst seks måneder på whisky fat fra noen av Skottlands beste destillerier, og du kan lese fra hvilket, årstall osv på etiketten.
Som for mange fatlagrede sterke øl har dette en distinkt aroma av vanilje,kaffe, lakris, sjokolade tre og estere, og har en varm og fyldig munnfølelse, fargen er kullsort med et kort skum. Lite kullsyre.

7 Fjell Morgenstemning Coffee Stout

Morgenstemning


7 Fjell Bryggeri i Bergen kommer stadig med gode øl, her en coffee stout av høy klasse. Morgenstemning er jo ellers et av bergenskomponisten Edvard Griegs mest kjente verk, så det bergenske temaet i navnevalget er fortsatt i behold.
Ølet
Morgenstemning er derimot komponert av en rekke utsøkte maltsorter, samt kaffe. Humlen er Horizon og Fuggles, og bitterheten er på 55 IBU.
Svart farge på ølet, moderat til lavt lysebrunt skum.
Sterk aroma av kaffe, hint av mørk sjokolade og eksotisk treverk.
Middels tørr og røstet smak, tydelige toner av kaffe, hint av brente brødskorper, røstede nøtter og mørk bitter sjokolade.

Stjørdalsbryggeriet Friar'n Trøndersk Brown Ale

17881494_197608757411904_4224497070335066112_n

Friar'n Trøndersk Brown Ale fra Stjørdalsbryggeriet har en litt annen karakter enn deres Brygg #1.
Brun farge på ølet, lett disig. Moderat skum, svakt off-white.
Maltpreget aroma, toner av orerøkt stjørdalsmalt men ikke intens, hint av svisker.
Fin smak, middels tørr, en lett fruktighet gjør ølet meget lettdrikkelig. Den røkte stjørdalsmalten er meget avdempet. Lav bitterhet.

Voss Bryggeri Engelen Coffee Brown

MS5

Engelen Coffee Brown brygget Voss Bryggeri opprinnelig for Apollon Platebar i Bergen, men vi fikk sikret oss et par fat.
Man kan jo undres på hva Engelen har med et øl og en platebar å gjøre, men kommer man fra en stor by og leser lokalavisen der, vet man at Engelen er deres musikk journalist, og slike liker ofte både god musikk og godt øl! (Einar Engelstad)
Stavanger Aftenblad ringte ham i 2012 for å informere om at Mods skulle spille på Viking Stadion, og at de trodde det kom 20.000 mennesker.. Det trodde ikke Engelen på, og sa om det kom så mange skule han gå fra Bergen til konserten i Stavanger. Og det måtte han!

Meget mørk brun farge på ølet, praktisk talt svart. Lavt beige skum.
Tørraktig aroma av kaffe, brun malt og usøtet kavring / kjeks. Hint av svisker også.
Middels tørr smak, med de samme elementene som i aromaen. Også et hint av mørk sjokolade. Moderat humle.