Mack GullmackTidligere var dette ølet bare kjent som Mack Gull, og før den tid som Mack Export. Nå kommer det altså i ny design på halvlitersflasker som Mack GullMack. Alkoholprosenten er fortsatt 6,5%. Det er et lyst lagerøl i tradisjonen fra tysk "heller Bock" og dansk "guldøl".
Lys gul farge på ølet (lysere enn før?), høyt til moderat hvitt skum.
Aroma av gressaktig humle og søtlig malt.
Smaken er temmelig søt, med bare så vidt tilstrekkelig humle til å balansere sødmen. Alkoholen er merkbar men ikke overveldende. Dette er et upretensiøst øl, som smaker utmerket med enkelt matfølge som chilinøtter o.l.
 

Mack Fluid Fine Lager


Mack Fluid Fine Lager er brygget med økologiske ingredienser, og kommer på en klar "slimline" flaske.
Krystallklart blekgult øl med store bobler og et bra hvitt skum.
Søtlig aroma, fruktig først, så blir bare noen toner av mais og korn igjen.
Betydelig kullsyre i munnfølelsen. Søtlig smak, noen toner av malt, minimal bitterhet. Lettdrikkelig og lite krevende.
 

Mack Fluid Bayer Royal Beer


Mack Fluid Bayer er brygget med økologiske ingredienser, og kommer på en klar "slimline" flaske.
Lys brun farge, ligner mer på et wienerøl enn en Münchener dunkel. Bra hvitt skum.
Moderat aroma med noen fruktige toner, også svake toner av karamell og malt.
Moderat kullsyre i glasset, myk og lett munnfølelse. Mild smak, noe karamell og malt, minimalt med humle. Lettdrikkelig.
 

Mack Pilsner

Mack Pilsner Beer

Mack Pilsner-øl kommer fra bryggeriet startet i Tromsø av baker og konditor Ludwig Markus Mack i 1877, og feiret i 2002 sitt 125 års jubileum som verdens nordligste bryggeri. Det første ølet de produserte var pottøl, men da bayerølet ble lansert 17.Mai 1878 ble det en suksess fra første stund, og Mack ble etter hvert Tromsøs største industrielle bedrift . Mack sin pils har en gyllen farge. Lett krydret duft av frukt, blomster og malt. Fyldig smak av malt og fin bitterhet i avslutningen.

Mack Ludwig Hvete

beer_48236

Mack Ludwig xx har vært betegnelsen på mange Mack produkter opp gjennom tidene, og bryggeriet har nå lansert en hel serie oppkalt etter bryggeriets grunnlegger.
Til forskjel fra andre Norske bryggeriers tidligere pinglete lefling med sjangeren, er dette et realt, ufiltrert produkt det står all respekt av. Delikat krydderaktig og fruktig aroma med preg av nellik, banan, sitron og eple.
Det hele munner ut i den runde, deilige ettersmaken som gjerne preger godt, ufiltrert hveteøl. Ludwig Hvete er lett, litt syrlig og godt ”sommerøl” som passer hele året.

Mack Bok øl

beer_7950

Mack Bok øl er ditt beste valg til en litterær aften, og det føres på Polet om ikke biblioteket.
Lys brun farge, kanskje det lyseste av Bokkølene. God fylde, sødmepreget mataroma med brente elementer, og fint avstemt bitterhet. Vår erfaring er at dette er et øl mange jenter liker som er gått litt lei pils ov vil over i ett nytt og bedre liv.

Mack Ludwig Brown Ale

GloriaObject-82901

Mack Ludwig Brown Ale er igjen et tegn på at Mack bryggeri er landets ledende, om ikke økonomisk, så på produktspekter og evne til å fatte tid og trender. Spesialølserien Ludwig fra Macks Ølbryggeri i Tromsø er noe av det mest positive og spennende som skjer i norsk stor bryggeriverden for tiden. At et av de store bryggeriene i Norge endelig tar steget og produserer overgjæret øl i tillegg til den sedvanlige pilsneren, er en god ting for alle som setter pris på øl med mye og god smak. Ludwig Hvete blir senere omtalt som et ufiltrert, smaksrikt og godt hveteøl med klar inspirasjon fra Tyskland. Det andre ølet i serien så langt, Ludwig Brown Ale, henter en like klar inspirasjon fra England. Også dette er et svært godt øl. Det er kobberbrunt med et moderat gulbrunt skum. I aromaen er det innslag av karamell, og smaken er preget av en myk sødme, en forsiktig bitterhet og en moderat fruktighet. Sødmepreget bærer dessuten ettersmaken sammen med den moderate bitterheten. I smakstest står ikke Ludwig Brown Ale noe tilbake for det langt mer kjente og tradisjonsrike Newcastle Brown Ale. Ølet fra Newcastle er kanskje litt mørkere og noe mer sødmefylt enn utfordreren fra nord. En god Brown Ale fra Norge, selv om det for ”kjennere” vil være noe tynt.

Mack Bayer

Mack_Bayer

Mack Bayer ble lansert i høst i sammen med Høstølet, og fører produktrekken tilbake til der det startet da dette ølet har en direkte link til bryggeriets grunnlegger Ludwig Markus Mack. Fargen er Mahognybrun. Søtlig duft av blomster, kjøttkraft og krydder. Relativt rett fram smaksmessig med lett skum. Dempet bitterpreg.

Mack Høstøl (08)

Mack_H__st__l

Mack Høstøl fra Macks Ølbryggeri gir med sin innpakning i høstløv og rognebær, skikkelig stemning til høstjakta på Cardinal. Mack Høstøl er et aromatisk øl med god fylde og en gylden farge, som passer til fyldigere retter. For at ølet skal harmonere med kraftig viltsmak, brukes utvalgte typer spesialmalt i dette brygget, noe som gir det en flott gylden farge med en fantastisk aroma.

Mack Juleøl kl F

Mack_Jule_l_7453631x1
Mack Juleøl (Sterkøl) er et godt laget rødlig juleøl i skatteklasse F. Fint skum som holder lenge. Frisk duft av blomster, tørket frukt, krydder, humle og malt. Fin sødme i anslaget, aromaene fra duften kommer igjen, pen bitterhet i slutten som varer lenge.