Warwik Hjertensfryd Julebryg

No_name_495052c

Hjertensfryd Julebryg er vårt andre øl fra Warwik Bryghus i Varde, Danmark (fra før har vi St. Jacobi Dubbel). Hjertensfryd er oppkalt etter den lokale byoriginalen og lirekassedamen Karen Hjertensfryd (1962-2005). Dette er hva bryggeriet selv har å si: «Hjertensfryd er en overgæret, belgisk inspireret juleøl brygget på pilsner-, münchener- og chokolademalt, Muscovadosukker samt Saaz- og Cascadehumle. Øllet er krydret med nelliker, appelsin og nydes ved 6-8 grader. Hjertensfryd har vundet flere regionale ølsmagnings konkurrencer, samt kåret til ”Danmarks bedste Julebryg” af Danske Ølentusiaster i 2009.»
Dypgylden til rav farge på ølet, høyt hvitt skum.
Sterk syrlig-fruktig aroma med toner av appelsiner og distinkte krydderier.
Rimelig søt (men ikke «tykk»Winking smak, igjen med sterke toner av appelsiner og krydderier, mens humlen er meget moderat. Varmende munnfølelse. Skiller seg klart fra norske juleøl – og jeg liker det!
 

Warwik Sankt Jacobi Dubbel

beer_70882

Warwik Bryghus holder til i Varde i Vestjylland (Warwik var middelalderens navn på Varde). Der brygger de sine undergjærete øl selv, men de overgjærete ølene i belgisk klosterstil får de brygget hos De Proefbrouwerij i Belgia (bryggeriet hvor også Mikkeller brygger mange av sine øl, så kvaliteten på arbeidet er der ikke noe å si påWinking. Sankt Jacobi Dubbel, som vi nå har på fat som første pub i Norge, er et av disse belgiske ølene. Hele 6 malttyper er brukt i bryggingen.
Disig brun farge på ølet, moderat off-white skum.
Aromaen har toner av karamell og modne røde bær, hint av mildt krydder.
Smaken er myk og middels søt, toner av brunt kandisukker og mørke frukter, hint av mildt krydder igjen (men ikke så uttalt som i noen andre belgiske dubbels). Meget lettdrikkelig for sin styrke.

Warwik Sankt Nicolai Trippel

Cardinal Stavanger

Ny på fat er Sankt Nicolai Trippel fra Warwik Bryghus i Varde, Vestjylland (Warwik var middelalderens navn på Varde). Siden Warwik Bryghus bare brygger lagerøl selv, har de fått brygget sine overgjærede øl i belgisk stil hos De Proefbrouwerij i Lochristi, Belgia. Vi er er første pub i Norge som har disse ølene på fat, så vidt vi vet.
Disig dyp oransje til rav farge på ølet (litt mørkere enn mange andre tripler, altsåWinking, tett og fint off-white skum.
God maltpreget og krydret aroma, toner av bakeri, tørkede fiken, karamell og brun kandisukkersirup.
Smaken er også maltpreget og relativt søt (selv til å være en trippel), med rikelig karamell og kandisukker, mørke tørkede frukter og milde krydrede toner. Myk og behagelig å drikke!