Svaneke IPA (fat)

sbipa70rent(1).png

Svaneke Bryghus på Bornholm (Danmark) lager interessante øl når de våger å ta noen skritt utenfor det vanlige pils- og classic-konseptet. Den Udødelige Hest viste seg å være alt annet enn udødelig, og er nå brakt til de evige jaktmarker, i lasagneform hos en herværende butikkjede. I stedet har vi fått på Svaneke IPA, som vi tidligere har hatt under navnet "In Your Pale Face IPA", en velhumlet sak som skal få fargen tilbake i dine vinterbleke kinn. 
Vakker rødbrun farge på ølet, svakt disig. Moderat off-white skum.
Deilig aroma av amerikansk humle, fruktige og furuaktige toner. 
Meget humlepreget smak, igjen med toner av furu og fruktig amerikansk humle, med en betydelig bitterhet.

85/64 6,5% fat

Svaneke In Your Pale Face IPA

Cardinal Pub og Bar Stavanger

Svaneke Bryghus på Bornholm lager interessante øl når de våger å ta noen skritt utenfor det vanlige pils-  og classic-konseptet. Den Udødelige Hest viste seg å være alt annet enn udødelig, og er nå brakt til de evige jaktmarker, i lasagneform hos en herværende butikkjede. I stedet har vi fått på In Your Pale Face IPA, en velhumlet sak som skal få fargen tilbake i dine vinterbleke kinn. 
Vakker rødbrun farge på ølet, svakt disig. Moderat off-white skum.
Deilig aroma av amerikansk humle, fruktige og furuaktige toner. 
Meget humlepreget smak, igjen med toner av furu og fruktig amerikansk humle, med en betydelig bitterhet. 

Svaneke Jule Spektakel

Cardinal Stavanger

Svaneke Bryghus ligger på Bornholm, og har en bra blanding av mainstream-øl og spesialøl. Det nyeste juleølet deres, Jule Spektakel, hører til de mer interessante bekjentskapene. Det er i år både mørkere og mer smakfullt enn i fjor.
Meget mørk rødbrun farge på ølet, nesten svart. Moderat beige skum.
Distinkt krydret og parfymert aroma, toner av forskjellige julekrydder, inkludert anis, kardemomme og kanel.
Smaken er også markert krydret, med en kompleks og uvanlig smakssammensetning - en både god og interessant opplevelse.
Jule Spektakel har en del til felles smaksmessig med Nøgne Ø Underlig Jul, og med 8% alkohol er det et øl som skal behandles med respekt. Så når julespetakkelet for alvor begynner i heimen, er løsningen for enhver plaget mann (og enkelte kvinner) å søke tilflukt på Cardinal med et glass Jule Spektakel

Svaneke Den Udødelige Hest

_l_og_mat_2009_020

Vi siterer bryggerne hos Svaneke Bryghus på Bornholm:
"Vores ”Hest” har sit ophav i en svensk vise: Stenbryderen Kalle Wahlgren må drikke sig mod til for at give sin gamle, udtjente hest et slag for panden; så den må finde fred. Dog uden held: Næste morgen står hesten der igen - lige så levende. Vores Baltic Porter (undergæret) er heller ikke til at slå ihjel; velhumlet, sort og stærk som den er. Der er ”vrinsk” i."
Kullsvart farge på ølet, enormt og kremig beige skum.
Moderat røstet aroma med et hint av røk / røkt kjøtt.
Myk munnfølelse. Smaken er også moderat røstet, med noe maltsødme og hint av lakris og røk. "Prosentene" er godt skjult.