Kulmbacher Festbier

405_2006-10-30_Kulmbacher_Festbier

Kulmbacher Festbier fra Kulmbacher Braruerei i Tyskland er et gyllent gult øl med typisk Zaarhumle i duften. Ølet har vært borte fra markedet en god stund, men er til julen 2008 altså tilbake. Godt hvitt skum. Smaken er preget av lite sødme men en god fyldighet. Ikke det helt typiske juleølet her på berget, men et godt øl å nyte med en eks kjæreste. Ganske bittert i klartekst.

Bryghuset Braunstein Amber Lager

14_703_21127

Bryghuset Braunstein Amber Lager et dansk øl i den tyske Märzen/Oktoberfest-tradisjon, det vil si en lagerøltype som ble brygget i mars og lagret kjølig over sommeren, for å drikkes tidlig på høsten. Brygget inneholder “en strejf av amerikansk humle” . Varm lys brunlig farge, lett disig.
Skummet relativt kort, men flott. Fin søtlig humlearoma, toner av frukt og honning. Smaken er rimelig bra humlet, hint av karamell, smørmalt/butterscotch og gjær. Med sin moderate biterhet, lett kremede skum og solide innhold av hva du ellers finner i brød er dette et utmerket lunch øl.

Paulaner Oktoberfest Bier

paulaner-oktoberfest-bier

Den årlige Oktoberfest (eller Wiesn, som de lokale kaller den) i München er utvilsom verdens mest kjente ølfestival. Den er ikke stedet for å smake flest mulig forskjellige øl, for det er bare de store München-bryggeriene som får delta, men så drikkes der til gjengjeld kopiøse mengder med 1-liters "Mass"av det spesielle Oktoberfestølet. Denne øltypen er et gyldent lagerøl i slekt med Märzen, sterkere enn pils og mer maltrikt. Paulaner-bryggeriet er et av de deltakende bryggeriene, og det sier seg selv at vi på Cardinal er fornøyde med å kunne presentere deres Oktoberfest Bier her også. Vi sier bare på "boarisch", som Münchens borgermester når han åpner festivalen hvert år: "O zapft is" - det er tappet!
Gylden farge på ølet, høyt til middels stort hvitt skum. Fin aroma av fruktig tysk humle og søtlig malt. Smaken er rimelig søt og maltpreget, men likevel myk og meget lettdrikkelig, med bra humle i avslutningen.
Går godt an å drikke også utenfor oktoberfestsesongen! I år har vi den også i et begrenset antall i 1 liters bokser der du får med deg seidelen til odel og eie