Red Santa

nethergate-red-santa-christmas-xmas-santa--1030-p

Red Santa fra engelske Nethergate Growler Brewery er en jule-ale i den lettere enden av skalaen. Red Santa er brygget med et innslag av rug, og har den østengelske humlevarianten Boadicea som eneste humle. Ølet er flaskekondisjonert. Dyp brun farge på ølet, med et lavt off-white skum. Fin og "parfymert" aroma av smørmalt, karamellsaus, røde frukter (inkl. tyttebær) og mildt julekrydder. Munnfølelsen er ganske lett til å være et juleøl. Smaken er ganske fruktig, med moderat humle og mildt julekrydder i avslutningen. Et utmerket øl til å starte enhver seriøs juleølsmaking!

Nethergate Umbel Ale

Cardinal Pub Stavanger


Nethergate Umbel Ale er en engelsk bitter eller "golden ale" med tilsatt koriander. Brygget med Maris Otter og Crystal malt. Humletypene er Challenger og Fuggles. Klar dypgylden til oransje farge, med bra hvitt skum. Interessant aroma av frisk koriander, preg av krydder og urter, noe frukt også. Smaken har massevis av frisk koriander, er svakt fruktig og har hint av toffee, med bra humle (og enda mer koriander!) i avslutningen og ettersmaken. Ikke for søt. Dette er et interessant øl med moderat alkoholstyrke, som vi gjerne anbefaler som åpningen på en hyggelig kveld. 

Nethergate Suffolk County

Cardinal Pub Stavanger

Nethergate Suffolk County er en bitter fra Nethergate i klassisk engelsk stil. Kobberfarget øl med bra off-white skum. Aromaen har en fin sammensmelting av malt og fruktig humle, toner av svisker, toffee og noe sjokolade. Smaken har toner av "jord" med noe malt og frukt, hint av karamell, men avslutningen er "støvet" og tørr med godt merkbar humle. "Frightfully English" - og meget god!

Nethergate Old Growler


Cardinal Pub Stavanger

Nethergate Old Growler. Det engelske håndverksbryggeriet Nethergate ligger på grensen mellom Essex og Suffolk, i den vakre Stour Valley. De både brygger selv og får øl kontraktsbrygget hos andre håndverksbryggerier, alt etter kapasitet.
Porteren Old Growler (med bulldoggen som varemerke) er deres mest kjente og prisbelønte øl, og så er det da også brygget etter en oppskrift fra 1750-årene! Det moderne bryggeriet har imidlertid bare eksistert siden 1986.
Meget mørk farge på ølet, nesten svart, rødbrunt i høylysene. Bra lysebrunt skum som holder seg lenge, og etterlater et fint "kniplingsbroderi". Aromaen har massevis av malt, men også en kompleksitet hvor jeg finner toner av sjokolade, mørke frukter, karamell, mørkt rugbrød og kaffe, hint av eik også. Smaken har mange av de samme elementene som aromaen, her er det rikelig med malt, sjokolade og frukt, men også bra med humle i avslutningen. I ettersmaken er der toner av lakris. Virker dette for voldsomt? Da må vi straks understreke at Old Growler, til tross for sin kompleksitet og fylde, gir en "myk" munnfølelse og er utrolig lettdrikkelig. Dette er en strålende porter, rett og slett en "sann klassiker". En av mine absolutte favoritter på Cardinal!