Hopping Mad Bitter

WoodsHoppingMad

Hopping Mad Bitter fra The Wood Brewery i Shropshire er fra før representert på Cardinal med to meget gode øl, Christmas Cracker og Shropshire Lad, og det er vel fare for at mange av våre gjester blir spinngalne etter Hopping Mad også! Hopping Mad" betyr "spenna gær'n" (eller "spinngalen" på godt stavangersk), men "hopping" betyr også "humletilsetting", bryggerne antyder nok her at de har vært spinngalne når de bare har brukt én humletype (Progress-humle) i dette ølet - men de mener nok også at de til gjengjeld har brukt svært rikelige mengder av den. Den spinngalne påskeharen på etiketten forteller at dette egentlig er et sesongøl for våren (som cask), men som flaskekondisjonert kan nok Hopping Mad være å finne hele året. 
Disig gyldenbrun farge, moderat skum. Uvanlig søtlig aroma, innslag av syltetøy, kokte grønnsaker og høy. Maltpreget smak med en tydelig sødme, noe karamell og frukt, og et distinkt og skarpt "bitt" av Progress-humlen i avslutningen og den laaange ettersmaken. Et interessant øl, en ny favoritt for alle våre "smågalne" som ikke skygger unna verken det søte eller det humleskarpe!