Lervig/Hoppin Frog Sippinn into Darkness


247242

Stavangers Lervig Aktiebryggeri har samarbeidet med amerikanske Hoppin’ Frog om imperial stouten Sippin’ Into Darkness, som er brygget med usannsynlige mengder kakao, vanilje og laktose (melkesukker). Svart farge på ølet, tynt lysebrunt skum. Sterk aroma av sjokolade, kakao (for mye), vanilje, marshmallows. Meget søt (altfor søt) og alkoholpreget smak, med massevis av kakao og sjokolade, også vanilje. Igjen altfor mye kakao. Ubalansert – ikke et øl for meg. Her må straks tilføyes at nesten alle som har ratet dette ølet, likte det bedre enn hva jeg gjorde.
Her er hva Lervig selv sier om dette ølet;
Vi fikk sjansen til å lage en øl sammen med noen av de beste stout bryggerene i verden, Hoppin Frog, fra Ohio. Vi slo sammen våre stout elskende hoder for å lage den ultimate slikemyke sjokoldestouten. Resultatet ble Sippin Into Darkness, en 12 prosents Sjokolade Martini Imperial Stout, som vi synes er en av de beste stoutene vi noen gang har laget! Dette er en typisk dessertøl, som passer bra sammen med sjokolade og vanilje.
Pale, munich, crystal, havre og carafa malt og Aroura humle. Aroma av vanilje og kakao.

Hoppin' Frog Silk Porter

HoppinFrogSilkPorter

Hoppin’ Frog Brewery holder til i Akron, Ohio, og har allerede vært representert hos oss på Cardinal en tid. Mange av ølene deres kan nok oppfattes som nokså «tunge på labben», men Silk Porter er akkurat så silkemyk og nydelig som navnet lover.
Svart farge på ølet, moderat brunt skum.
Moderat aroma av mildt røstet malt og karamellmalt, toner av kaffe, karamell, sjokolade og vanilje.
Silkemyk munnfølelse og smak, altså. Smaken har de samme elementene som aromaen, med akkurat den rette sødmen, og tilstrekkelig humle i avslutningen (26 IBU).
Meget trivelig og lett å drikke.
 

Hoppin' Frog B.O.R.I.S. The Crusher Oatmeal-Imperial Stout



Hoppin' Frog Brewery holder til i Akron, Ohio. B.O.R.I.S. står for "Bodacious Oatmeal Russian Imperial Stout", og er altså brygget med en god porsjon havre. The Crusher henspiller på at ølet skal knuse smaksløkene dine. Det var gullmedaljevinner i klassen for imperial stout på Great American Beer Festival 2008. La oss bare si klart fra: Dette ølet er virkelig en smaksmessig tungvekter!
Kullsvart farge på ølet, ugjennomtrengelig for lys. Lavt lysebrunt skum.
Ganske sterk søtlig aroma, også med røstede toner, massevis av melasse og sjokolade, også toner av mild kaffe og lakris.
Smaken er meget røstet med massevis av maltsødme og melasse, også toner av sterk kaffe, lakris og mørk bitter sjokolade.
Mektige saker - dette er ikke noe for Tuborg Lite-tilhengerne!
 

Hoppin´Frog Hoppin´To Heaven IPA


Det amerikanske bryggeriet Hoppin' Frog holder til i Akron, Ohio, hvor de brygger en rekke øl som ikke akkurat er preget av mangel på aroma og smak. Deres Hoppin' To Heaven IPA er et utmerket eksempel på det. Froske-hentydninger går igjen i alle ølnavnene deres. For de tungnemme kan opplyses: "hopping" på engelsk betyr (ja, nettopp) hopping (= en aktivitet som jevnlig bedrives av frosker),  men også humletilsetting  (tttog du 'an nå?). Og her forutsettes altså humletilsettingen å sende deg opp i de himmelske sfærer, om du ikke hopper dit på egne bakbein.
Uklar dyp oransje til rav farge på ølet, moderat off-white skum.
Intens aroma av fruktig amerikansk humle, på en bakgrunn av marmelade og den typiske amerikanske karamell- (eller krystall-)malten.
Smaken er ganske søt og fyldig med toner av marmelade, og selvfølgelig med distinkt amerikansk humle gjennom det hele. Lett krydret preg, med innslag av sitrus / grapefrukt. Bitter ettersmak, bitterheten er på 68 IBU.
En bra IPA dette her!

97/97 6,5%