Mönchshof Kellerbier

Cardinal Stavanger

Kellerbier er i moderne språkbruk ufiltrert lagerøl i tysk stil  - "som tappet rett fra ølkjelleren". Denne fra Mönchshof brygges nå hos Kulmbacher Brauerei, og kommer på de gammeldagse halvlitersflaskene med patentkork. 
Brunlig-gylden farge på ølet, høyt skum, svakt off-white.
Brødaktig aroma, hint av karamell, lettrøstet malt og gressaktig og urteaktig humle.
Myk og mild munnfølelse. Smaken har et anstendig nærvær av malt, et hint av karamell, og meget moderat humle. Meget lettdrikkelig, ikke noe ekstremøl på noen som helst måte, men god så det holder. Alle som setter pris på lettdrikkelige tyske øl (og det gjør vel de fleste?) vil like
Mönchshof Kellerbier.

Mönchshof Weihnachtsbier

246034_Moenchshof_Flasche_4c_Weihn.jpg.cache

Mönchshof Weihnachtsbier produseres av Mönchshof-Bräu GmbH. Bryggeriet har opprinnelse i et gammelt kloster som ble grunnlagt i 1349. Mönchshof fusjonerte i 1980 med Kulmbach Brewery Corporation. Gruppen produserer i dag over fire millioner hektoliter årlig, men har beholdt Mönchshof som sit spesialbryggeri for mindre, finere og spesialiserte typer.
Deres Weihnachtsbier selges kun i perioden oktober til desember. Som i Norge, vil de gjerne ha et noe mørkere øl til jul enn det de drikker resten av året. Ølet er brygget på en kombinasjon av lyst og mørkt malt, og holder 5,6 prosent Humleblandingen er også spesiellt utvalgt for å lage det tyskere forbinder med juleøl. Som for norsk juleøl, er dette en gylden lagerøl, uten at den smaksmessig er tatt så langt som det norske juleølet har nådd.
Smaken er godt balansert med urtekarakter, moderat sødme og bra humle. Ølet har en lett bitter ettersmak. Ølet er med andre ord betydelig lysere og lettere enn det en forventer av et norsk juleøl.