Coopers Best Extra Stout

0003748_coopers_best_extra_stout_375ml_bottles

Coopers Best Extra Stout er kullsvart på farge og helt ugjennomsiktig, med flott brunt skum. Aromaen er forholdsvis moderat men god, med toner av sjokolade, malt og en lett fruktighet. Smaken har et distinkt røstet preg (av kraftig røstet umaltet bygg), med sterke toner av kaffe og mørk sjokolade. Middels tørr. Bitter avslutning, både fra den røstede byggen og humlen.
Dette er et kraftfullt og meget imponerende øl. Et par av denne, og du framfører "Waltzing Matilda" tostemt!

Coopers Brewery

Coopers-Brewery-Australia

Good day mate! Trodde du at australsk øl bare betyr lyst lagerøl, servert ved 0 grader C fra en rimdekket tappekran, beregnet på nedkjøling av tørste australiere i 40 graders varme? Vel, Coopers Brewery i South Australia er et levende bevis på at bildet er mer nyansert enn som så. De er særlig kjent for sine tradisjonelle flaskekondisjonerte overgjærede øl av høy kvalitet, og nå kan Cardinal introdusere 3 av dem! Bryggeriet bles startet i 1862, og Thommas Cooper skrev da til sin bror i Egland “We are now engaged in the Brewery business..” Deres første og mest berømte øl “Coopers Sparkling Ale” var inspirert av en gammel familieoppskrift, og dette unike ølet er også å få på Cardinal. Til Norge kommer disse ølene til Dalane Brygghus i Egersund.

Coopers Original Pale Ale

coopers-original-pale-ale-750ml

Coopers Original Pale Ale. Igjen et øl fra australske Coopers Brewery, og som de andre er det flaskekondisjonert med noe naturlig bunnfall i flasken.
Lys gylden farge på ølet, litt disig, med bra skum.
Meget bra og fruktig aroma, med et moderat krydderpreg.
Smaken har også krydderaktige og fruktige toner, ikke ulikt Coopers Sparkling Ale, men er kanskje en tanke rundere. Selv om dette er en klassisk pale ale, inspirert av tradisjonene fra engelske Burton-on-Trent, synes jeg også den har med seg et touch av Belgiske lyse ales.
Uansett er dette en riktig kjekk og lettdrikkelig pale ale - ikke vanskelig å like!

Coopers Sparkling Ale

coopers_sparkling_ale_141867661

Coopers Sparkling Ale. "Sparkling Ale" lyder jo som et ganske upretensiøst navn på et øl - og dette australske ølet er faktisk ganske upretensiøst også: vi snakker om en lys og forfriskende ale, men som er laget etter de gamle håndverksprinsipper fra "moderlandet" England.
Ølet er flaskekondisjonert, og der er derfor noe naturlig bunnfall i flasken. Når ølet helles forsiktig fra flasken, er det likevel vanligvis krystalllklart gyldent på fargen, men blir noe uklart når siste resten helles i (la deg ikke sjenere av det - dette er fine B-vitaminer, rene helsekosten altsåWinking.
Som navnet forteller er ølet brusende så det holder, men når det kraftige skummet har roet seg til normalt nivå, er kullsyrenivået i glasset ikke sjenerende.
Fruktig aroma med toner av krydder. Smaken er også fruktig med et moderat krydret preg. Du kjenner såvidt i smaken at dette ølet er litt sterkere enn norske "butikkøl", men det er likevel ganske lett i "kroppen" og svært lettdrikkelig. Det gir mersmak!