Shepherd Neame Master Brew Kentish Ale

Cardinal

Storselgeren til Shepherd Neame (Englands eldste bryggeri), både i England som helhet og på Cardinal, har vært deres Spitfire - men på hjemmebane i grevskapet Kent er det Master Brew som selger mest. Denne "local hero" bitter med vanlig "session" pubstyrke er nå tilbake i Norge etter mange års fravær, og vi forventer at den raskt vil innta plassen som en av våre mest populære mest populære ales med moderat alkoholstyrke.
Vakker rav til kobber farge på ølet, høyt hvitt skum. 
Sterk og bryggeritypisk aroma av modifisert humle, toffee og nøtter.
Smaken har også toner av toffee og nøtter, men er ikke særlig søt. Bra humle i avslutningen, fint balansert.

Shepherd Neame Canterbury Jack

Shepherd_Neame_Canterbury_Jack

Shepherd Neame i Kent er Englands eldste bryggeri som har brygget sammenhengende, helt siden 1698. Nå har vi hele 5 av deres ales i utvalget på Cardinal. Canterbury Jack er ny i Norge, og er en moderne bitter i klassisk engelsk "session" styrke. Navnet har den etter en gammel humletype (som neppe er brukt i ølet) og slanguttrykket for en landsens omstreifer.
Dypgylden til rav farge på ølet, høyt hvitt skum.
Sterk og "typisk Shepherd Neame" aroma av modifisert humle, toffee og nøtter.
Smaken er rimelig velhumlet gjennom det hele, toner av toffee og nøtter igjen, grapefruktaktig og middels bitter avslutning. Bitter ettersmak.

(50 cl klar flaske, 4,0%)

Kingfisher Premium Lager

Cardinal Stavanger


Kingfisher Premium Lager
er et indisk lyst lagerøl, som produseres på lisens hos Shepherd Neame i England. Selges mye på indiske restauranter i Europa.
Som andre indiske øl er det primært tiltenkt som en tørsteslukker ved siden av en hot curry - eller nårsomhelst ellers man føler behov for å bli forfrisket.
Grønn flaske med en pen isfugl på etiketten. Lys gylden farge på ølet, lavt hvitt skum.
Heineken-lignende aroma, ganske frisk.
Mild smak med et hint av bitterhet, ikke noe oppsiktsvekkende her.
En grei forfriskning - verken mer eller mindre.

Whitstable Bay Organic Ale

Cardinal Pub Stavanger
Whitstable Bay Organic Ale kommer fra samme bryggeri som brygger Spitfire, og vil nå bli en betydelig bidragsyter til vårt sortiment da Spitfire om kun få uker er å få på fat her på Cardinal.
Bryggeriet, Shepherd Neame har 300 års erfaring i byggerikunsten, så erfaring mangles ikke til å få fram et organisk øl av ypperste klasse. Og bryggerne i dag kan også påberope seg en viss fartstid, da de til sammen har 160 års praksis. De sier ølet har en hentydning til ”down under” da den organisk dyrkede Hallertou humlen kommer fra New Zealand. Resten er meget lokalt. Vårt første organiske øl. Det organiske segmentet er i sterk vekst, og vi ønsker her å kunne tilby et internasjonalt anerkjent produkt til denne trenden. Whitstable Bay er brygget ifølge Soil Association UK5 sertifiseringer og er godkjent for vegetarianere. Ølet har en dyp og meget sterk gulfarge, med et godt, nesten hvitt skum. Aromabildet preges foruten de vanlige ingrediensene av karamell og melon. Whitstable Bay Organic Ale er en elegant, lett ale, med en bittersøt sitrussmak med blomsteraktige overtoner, løvetann.., og en tørr litt bitter avslutning. Frisk!

Spitfire Kentish Ale

Cardinal Pub Stavanger

Spitfire Kentish Ale ble lansert i 1990 til 50 års jubileet for ”The battle of Britain”, og er oppkalt etter det berømte jagerflyet. Den engelske ale er en overgjæret øl som gjæres på høyere temperatur enn lager (pils) og over kortere tid. Den forbindes vanligvis med mørkere ølsorter. Spitfire derimot er en lys ale.
Spitfire ble i 1990 tildelt den prestisjefylte gullmedalje for beste ale på The International Brewery Industry Award. Shepherd Neame er det eldste bryggeriet i Storbritannia og stammer helt tilbake til 1200-tallet da munkene utviklet kunsten å brygge kvalitetsøl. Selve bryggeriet kom til i 1698 av Kaptein Marsh. Navnet på bryggeriet kommer fra en tidlig eier; Julius Shepherd, og eies og drives i dag av familien Neame. Shepherd Neame står for kjente ølsorter som Bishops Finger, Master Brew og Spitfire.
Hensikten var at Spitfire kun skulle produseres et par måneder i forbindelse med Jubileet for Battle of Britain. Men ølet ble så populært at produksjonen ble opprettholdt, bare økte, og Spitfire er i dag et av de sterkeste varemerkene i porteføljen til Shepherd Neame. Fargen er gyllen og ølet har en tiltalende aroma. Behagelig bitterhet mot en avdempet maltsmak. Fruktig og kullsyresvakt, med en mild ettersmak. Et mye lysere og lettere ale enn det en vanligvis forbinder med England. Dette er sammen med Old Speckled Hen vår mestselgende engelske Ale for tiden. Ikke så rart, for dette er et øl av klasse.

Bishop´s Finger

Cardinal Pub Stavanger

Shepherd Neame i Faversham i Kent er Storbritannias eldste overlevende bryggeri, de har holdt på sammenhengende siden 1698, og er fortsatt familieeid.
Bishops Finger er deres sterkeste ale i helårlig produksjon, og ble brygget første gang i 1958, for å feire at maltrasjoneringen etter krigen var opphevet. Navnet skal det ha fått etter et gammelt veiskilt i form av en finger, som pekte ut veien til katedralen i Canterbury, hvor biskopen Thomas Becket i sin tid ble myrdet foran høyalteret. Biskopen ble kort tid etter sin død utropt til helgen, og Canterbury ble Englands fremste valfartssted.
Vakker og klar dypt gyldenbrun farge på ølet, med et flott off-white skum.
Aromaen har massevis av toffee og karamell, og der er også toner av malt, frukt og bakeri, hint av eik. Smaken er nøtteaktig med rikelig karamell, noe fruktig sødme, og en distinkt humlebitterhet i avslutningen. Om alkoholprosenten på denne "Kentish Strong Ale" ikke er egnet til å imponere Cardinals mer herdete gjester, så er ølet likevel sterkere enn engelske "session ales", og virker derfor litt "råere i kantene". Jeg skal ikke benekte at dette er noe jeg har sans for ... Bishops Finger har i mange år vært en salgssuksess på Systembolaget (svenskene har derfor til og med overtalt bryggeriet til å lage en alkoholsvak"folköl-variant" i tillegg, men sånt er juks!) - så det er sannelig på tide at ølet nå finnes på Vinmonopolet, og selvfølgelig på Cardinal! Blant lokalbefolkningen i Kent har dette ølet ellers et kjælenavn: "Nun's Delight". Biskopens finger = nonnens glede. Tttttog du 'an?