La Trappe Puur



Igjen er vi stolte av å kunne tilby et av verdens aller beste øl! Serpent's Stout er en imperial stout, og kommer i serien The Lost Abbey fra Port Brewing Company i San Marcos, California. Navnet henspiller på slangen i Paradiset (tilbørlig avbildet på etiketten), som lokket Adam og Eva til å smake på den forbudne frukt. Mange vil nok la seg lokke av dette kanonølet også, men kan med fordel gjøre som Adam og Eva, og dele godsakene på to personer. Den store naturkorkete flasken innbyr til det.
Kullsvart farge på ølet, moderat lysebrunt skum.
Intens søtlig og maltpreget aroma med vinøse og røstede toner, eik, karamell, kaffe og sjokolade.
Rik og fyldig munnfølelse. Smaken har mye av de samme tiltalende elementene som aromaen, men med mer sødme og mindre intens bitterhet enn i en del andre imperial stouts.
Dette er bare "reint snob"! Halleluja!

La Trappe Triple

Cardinal Pub Stavanger

La Trappe er det eneste trappistølmerket som har sin opprinnelse i Nederland (i Tilburg, like over grensen fra Belgia), og det er bryggeriet De Koningshoeven som står for bryggingen under tilsyn av trappistmunkene. Vi hadde i 2009 også deres Quadrupel, og foruten de nå nevnte produserer klosteret et hvitt trappistøl, et ufiltrert, gyllent hveteøl. Som alle trappistøl er også deres Tripel en fryd for sansene. Den helles i glasset med et enormt skum, fargen på ølet er dyp gylden (rav) til brun, lett disig, Meget god aroma av friske og tørkede frukter, krydderier, eik og eksotiske tresorter. Smaken er lett krydret og pepperaktig på en maltet søt basis, med elementer av brunt sukker og eik. Nydelig! Og du finner det i Norge kun på Cardinal.

La Trappe Dubble

La-Trappe-Dubbel

La Trappe Dubbel var det første ølet som klosteret i Koningshoeven brygget da man begynte med bryggerivirksomhet i klosteret Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven i 1884. Etter annen verdenskrig solgte klosteret bryggeriet til Stella Artois, som deretter begynte å produsere «trapistpilsner». Satsningen var heldigvis mislykket, og munkene kjøpte bryggeriet tilbake for på ny å lansere sitt opprinnelige ale. Om dette er et «ekte» trappistøl eller ikke strides de vise om, men at det har de riktige egenskaper som kjennetegner en klassisk dubbel, er det enighet om. Ølet har en myk og avrundet velbalansert smak som preges av humle, frukt og brent malt. Kraftfull aroma av mørk brent malt med toner av krydder. Den mørke skumtoppen kan dessverre ikke helt beskrives, den må oppleves. Fargen er mørk rødbrun.

La Trappe Blond

Cardinal Pub Stavanger

La Trappe Blond er et Belgisk klosterøl, selv om klosteret i dag ligger innenfor Nederlands grenser. Ølet har en ren og oppfriskende smak preget av humle, frukt og malt. God bitterhet i ettersmaken. Fargen minner om rav. Ølet har gjæret ferdig på flasken og inneholder derfor gjærrester. Anbefalt temperatur 12-16 grader. Med beklagelse har deres vært konstatert at etter et oppkjøp tok Paven våren 2005 tatt bort bryggeriets Trappist status, da det ikke lengre utelukkende brygges av klosteret. Men de fikk statusen tilbake i 2006. Trappistordenens “ordentlighet” og grundighet tilskrives ofte det faktum at de lager mange av verdens beste øl. Ølet har en tiltalende bitter humlearoma med sitronaktige overtoner, og en forfriskende bitterhet i smaken. Denne bitterheten blir balansert av ølets fruktige maltpreg.