Hornbeer Sourhorn


Bryggeriet Hornbeer holder til i Hornsherred, Danmark. Deres Sourhorn er som navnet antyder et surøl, nærmest i den belgiske stilen flamsk rød. Foruten den vanlige overgjæren er det tilsatt en brettanomyces- (villgjær-)kultur, og attpåtil en kultur av lactobacillus (melkesyrebakterier). Sistnevnte er hatet som pesten i et vanlig bryggerimiljø, men når det dreier seg om øl som skal være tilsiktet sure, tas gjerne melkesyrebakteriene inn i det gode selskap. Det ferske ølet er blandet med øl som har ligget på fat i ett år, og er også tilsatt litt krydder.
Rødbrun farge på ølet, moderat off-white skum.
Behagelig aroma av rødvin, rødvinseddik, eik og bondegårdshus.
Smaken er unektelig sur, men langt fra ekstrem. Toner av malt, rødvinseddik og eik, med en betydelig maltsødme. Ettersmaken er likevel ganske tørr. Bør drikkes kjellerkald for rett inntrykk - ikke iskald.
"Gå på Cardinal og få deg en sur en, du også!