Rygr Valhall Barley Wine Pedro Ximénez Sherry Barrel
Rygr Valhall Barley Wine Pedro Ximénez Sherry Barrel
Bryggeriet i Klepp opplyser: "Norges første barleywine brygget på 100% malt fra Jæren. 100 kg av den tilsatte malten er røstet av oss i RYGR på en unik måte. Humlet med Perle og Wai-iti. Lagret på Pedro Ximenez sherry eiketønner i 24 mnd."
Jeg noterte: Sort farge, lite brunt skum. Aroma mer av bourbon enn sherry, distinkt eik og vanilje, et hint av fuselalkoholer. Varmende munnfølelse. Veldig søt smak, toner av søt sherry kommer gjennom, distinkt eik igjen, toner av rosiner, moderat humle.
En fin godbit for å tilfredsstille søtsuget din, men jeg vil anbefale å dele boksen mellom to personer.
Cascade Brewing The Vine (2015)
Cascade Brewing The Vine (2015)
Surøl på 10,1% med druer og modnet på hvitvinsfat Bryggeriet skriver : Hvete og blonde ales, lagret på hvitvinsfat, som tidligere inneholdt Gewurtztraminer druer. Denne sure ølen i «Northwest- style Sour Ale» stil har aromaer av søte, foxy drueskall og hint av sukkerspinn. Rike, søte hvite druetoner danser på ganen, og fører til en markant finish av søtt druekjøtt.
En flaske ble testet på vår referansegruppe på Mandag i Annen. De sukket henført - dette er knallgodt. Et øl som både ølfolk og vinfolk vil like. Dyrt, men når du deler flasken på to personer blir det ikke så galt likevel. Styrken og volumet er jo som i en rimelig hvitvin, og når du her får en topp øl…
Nøgne Ø Nordic Noir 3 Norwegian Strong Ale
Nøgne Ø Nordic Noir 3 Norwegian Strong Ale Dette er "normalutgaven" (ikke fatlagret) av Nordic Noir 3. Bryggeriet opplyser: "Nordic Noir 3 is based on premium Norwegian ingredients and traditional Norwegian brewing techniques. Floor malted barley from Jæren, honey and juniper from Brekkestø, kveik from Voss and water from Grimstad. Nordic Noir captures the taste of Norwegian craftsmanship, from raw materials to finished brew." Jeg noterte: Black colour, large to moderate tan head. Aroma of molasses, fusel, alcohol, treacle, honey, dark dried fruits. Warming mouthfeel. Sweet flavour of medium roast malts, chocolate, treacle, honey and dark dried fruits.
Nøgne Ø Nordic Noir 3 Norwegian Strong Ale Brandy Barrel Ed
Nøgne Ø Nordic Noir 3 Norwegian Strong Ale Brandy Barrel Ed
Denne utgaven har vært lagret på eikefat som tidligere inneholdt italiensk brandy. Jeg noterte: Black colour, moderate beige head. Boozy aroma of molasses, fusel, oak and brandy. Warming mouthfeel. Distinct flavour of brandy and oak, medium roast malts, raisins and other dark dried fruits, hints of chocolate and honey, moderate hops.
Birrificio del Ducato Verdi Black Jack
Birrificio del Ducato Verdi Black Jack
Det er en stund siden sist vi tok inn "craft" øl fra Ialia, rett og slett pga. vi syntes prisene har vært for høg i forhold til kvaliteten, og det er jo ikke dårlig øl vi snakker om. Her er vi med denne litt mer på bølgelengde, og håper dere er det samme.
Birrificio del Ducato Verdi Black Jack er en imperial stout fra Birrificio del Ducato i Roncole Verdi di Busseto.
Ølet er lagret minst seks måneder på whisky fat fra noen av Skottlands beste destillerier, og du kan lese fra hvilket, årstall osv på etiketten.
Som for mange fatlagrede sterke øl har dette en distinkt aroma av vanilje,kaffe, lakris, sjokolade tre og estere, og har en varm og fyldig munnfølelse, fargen er kullsort med et kort skum. Lite kullsyre.
Innis & Gunn Oak Aged Beer
Innis & Gunn Oak Aged Beer brygges av Caledonian Brew. (Scottish Courage – Scottish & Newcastle) i Edinburgh, Skottland, hvor det gjerne serveres som Cask. Vår flaskeversjon er pasteurisert og filtrert. Ølet lagres i 30 dager i utvalgte eiketønner hvorfra det langsomt tar til seg de subtile smaks og lukt stoffer som er i treet. Ølet blir tømt over på andre fat hvor modningen fortsetter i ytterligere 47 dager. Denne 77 dagers, helt unike, prosessen gir et øl med en helt spesiell karakter ved at ølets normale bestanddeler modnes og utvikles på samme måte som Whisky. Og…, ikke ”løp å sjøp” denne andre steder! (Vi importerer den selv.)
Ølet er klart og brun – gyllent med et godt skum som henger seg på glasset i fine gardiner. Unik, rik maltaroma med innslag av vanilje. (Karamellpudding). Smaken begynner ytterst på tungen med humlebitterhet forsterket av det relativt høye karbondioksid innholdet. Dette følges av en rik karamellaktig smak hvor det tydelige eikepreget og den sjenerøse doseringen av humle tar vekk det som ellers ville vært opplevd som søtt. Dette er bryggeribalanse på sitt beste. Også den typiske alkoholsmaken på et slikt sterkt øl er borte som dugg for solen. Så godt at vi bare måtte ha den til landet! Og vi har ny forsyning på gang!
Innis & Gunn Rum Cask
Den "vanlige" Innis & Gunn Oak Aged Beer har lenge vært en storselger på Cardinal, og nå har vi fått inn et begrenset parti som, i tillegg den vanlige modningen på nye eikefat, også har gjennomgått en ekstra modning på eikefat som tidligere har inneholdt Navy Rum. "Yo ho ho and a bottle of rum", som det heter i sjørøversangen - om flasken inneholder øl, så er i hvert fall noe av rom-smaken blitt med over i ølet.
Innis & Gunn Rum Cask er et klart mahognifarget øl med et off-white til beige skum.
Intens aroma av eikefat og rom, toner av vanilje, krydderier, alkohol, brunt sukker, karamellsaus, rom-rosin og mørke tørkede frukter.
Smaken er distinkt eikepreget, men rundere og kanskje litt fyldigere (uten de sterke tonene av ferskt treverk) sammenlignet med den vanlige Innis & Gunn. Moderat sødme, moderate toner av rom og krydder, tørr avslutning, meget moderat humle. "Drikkes avkjølt", sier bryggeriet - men vi anbefaler sterkt at den ikke drikkes iskald, da går du glipp av for mange av de fine smaksnyansene.