Rygr Munin Imperial Creme Brulée-edition Tennessee Whiskey Barrel (Berserk-serien)
Rygr Munin Imperial Creme Brulée-edition Tennessee Whiskey Barrel (Berserk-serien)
Som sin navnebror «Smash Stout» kommer denne boksen i en forseggjort papp sylinder med lokk, for å understreke at dette er noe spesielt.
Bryggeriet i Klepp sier: Fyldig, rund stout som er lagret på bourbontønne i 34 måneder. Smak og aroma av røstet malt, creme brulée, eik og bourbon. Munin-serien er ellers vår lekegrind i stout- landskapet.
Jeg noterte: Beksvart farge, minimalt brunt skum. Aroma av røstet malt, sjokolade, vanilje, creme bruleé og whisky. Moderat, men tilstrekkelig kullsyre i glasset. Smaken er søt, men ikke så ekstrem som jeg fryktet. Samme elementer som aromaen, også merkbar eik og moderat bitter humle.
Rygr Peders Pils
Rygr Peders Pils
Denne utmerkede pilsen fra Klepp er brygget for Pedersgata Utvikling, men vi bidrar så gjerne til konsumet i Skagen 21 også! Bryggeriet meddeler: Peders pils er et forfriskende øl med god restsødme og klare toner av jærske råvarer. Brygget med omsorg og lidenskap av RYGR Brygghus. En crisp pilsner laget på pilsner og palemalt. Gjæret på unormalt lav temperatur over lengre tid for å få mest mulig brødpreg ut av malten.
Jeg noterte: Litt disig blek gylden farge, stort til moderat hvitt skum. Søtlig aroma av pilsenermalt, nyslått gress, ville blomster og honning. Skarp smak, grei urtehumle på sitronbakgrunn, god bitterhet. Lett å drikke, forfriskende.
Rygr Brygghus Sure Petra
Rygr Brygghus Sure Petra
Bryggeriet i Klepp opplyser: I henhold til Norsk Plommetjuv-forbund brygget vi en øl som appellerer til de fleste plommehoder som liker Opal, Mallard, Jubileum & Reeves-plommer.
Jeg noterte kort: Brygget med 4 sorter plommer. Dyp gylden farge. Aroma av melkesyre og plommer. Smaken er moderat syrlig, utpreget søt med behagelige toner av plommer. Anbefales for alle som liker plommer - og øl.
Rygr Brygghus Djerv Hoppy Lager (fat)
Rygr Brygghus Djerv Hoppy Lager (Fat)
Bryggeriet skriver :
En undergjæret IPA, også kalt IPL. Brygget på en maltbase av utelukkende norske råvarer.
Denne har vi jo hatt før på Cardinal, både fra fat og boks, og egenskapene dens har variert litt, synes jeg.
Men om varianten på boks noterte jeg:
Dyp gylden til oransje-brun farge, bare litt disig. Moderat til lite hvitt Skum. Aroma av malt, gammelt syltetøy, grøt og piney amerikansk humle. Maltaktig smak først, litt frukt, deretter en tydelig bitterhet av harpiks- og grapefruktaktig amerikansk humle.
5,2%
Rygr / White Dog Doggerland NEIPA
Rygr / White Dog Doggerland NEIPA
Bryggeriet opplyser: En humlejuice brygget sammen med våre venner i Nederland fra The White Dog. Humle fra New Zealand og USA. Smak og lukt heller mot tropisk frukt, sitrus og skog. I tillegg er det en deilig bitter leskende avslutning. Humler: Waimea, Nelson Sauvin, Rakau og Citra. Doggerland er det nedsunkne landet utenfor Nederland og Storbritannia inn mot Norskerenna.
Vi noterer: Ugjennomsiktig lys gul farge på ølet, moderat hvitt skum. Aroma av fruktig (sitrus, tropiske frukter, knuste stikkelsbær og hvite druer) og "krydret" humle fra New Zealand. Smaken er nokså søt og utpreget fruktig og krydret, med de samme elementene som i aromaen, balansert av en anstendig bitterhet. Et øl til å nyte, gir mersmak!
Rygr Baldr Vestkyst IPA
Rygr Baldr Vestkyst IPA
Denne skiller seg klart fra Rygr Baldr Dobbel IPA på 8,5%, som vi hadde tidligere. Humlene er Centennial og Chinook, og bitterheten er på hele 75 IBU. Lett disig oransje til rav farge på ølet, høyt hvitt skum. Aroma av appelsinmarmelade, grapefrukt og furu. Distinkt harpiksaktig og grapefruktaktig smak, med en massiv bitterhet. Noe maltsødme, men ikke for meget. En bra "old school" West Coast IPA dette.
Rygr Valhall Chaga & Bjørkesevje B.W. Jamaica Black Rum Barrel
Rygr Valhall Chaga & Bjørkesevje B.W. Jamaica Black Rum Barrel
Bryggeriet på Jæren opplyser om dette vinnerølet: "Barleywine brygget på 100% norsk malt. Modnet 15 mnd på Black Jamaica Rum fat. Tilsatt lokal bjørkesevje i vørter istedenfor vann. Tilsatt håndplukket lokal chagasopp fra bjørketrær."
Jeg noterte: Vinner av prisen «beste øl fra norske lokale bryggerier», i konkurransen arrangert av "Hanen" (kjede av norske gårdsmatbutikker). Beksvart farge, moderat til lite brunt skum. Distinkt aroma av mørk rom og eik, et hint av vanilje. Veldig søt smak, stekt malt og tydelig mørk rom og eik, ikke sikker på at jeg kunne peke ut bjørkesaften (som i seg selv er en veldig jevn og mild smak) og chagaen, hvis jeg ikke visste at de var der. Noter av karamell, mørk sirup og vanilje. Varmende munnfølelse. Dette er "snop" med en konsentrert smak, så det er ingen skam å dele boksen på 2 personer. Dyr, men verdt det.
Rygr Jærsk Lager Nectaron Humle
Rygr Jærsk Lager Nectaron Humle
Våre venner litt sør for Sandnes opplyser: "Frisk og fruktig lager med 100% jærsk malt. Nectaronhumlen fra New Zealand har et markant særpreg av tropisk frukt retning fersken og ananas. Ølet har hverken stått på lager eller blitt lagret over lengre tid. Derfor kan en forvente ferske fine smaker av en lettdrikkelig øl kalt lager."
Bitterheten er på 35 IBU. Jeg noterte: Pale golden colour, large white head. Aroma of sweetish malts, flowers and honey. Soft and smooth mouthfeel. Malty flavour, moderate floral and herbal hops. Okay.
Rygr Valhall Barley Wine Pedro Ximénez Sherry Barrel
Rygr Valhall Barley Wine Pedro Ximénez Sherry Barrel
Bryggeriet i Klepp opplyser: "Norges første barleywine brygget på 100% malt fra Jæren. 100 kg av den tilsatte malten er røstet av oss i RYGR på en unik måte. Humlet med Perle og Wai-iti. Lagret på Pedro Ximenez sherry eiketønner i 24 mnd."
Jeg noterte: Sort farge, lite brunt skum. Aroma mer av bourbon enn sherry, distinkt eik og vanilje, et hint av fuselalkoholer. Varmende munnfølelse. Veldig søt smak, toner av søt sherry kommer gjennom, distinkt eik igjen, toner av rosiner, moderat humle.
En fin godbit for å tilfredsstille søtsuget din, men jeg vil anbefale å dele boksen mellom to personer.
Rygr Brygghus Sure Øyvind Chai Te
Rygr Brygghus Sure Øyvind Chai Te
Enkelte av våre gjester syntes nok det blir mange sure Jærbuer å holde orden på etter hvert, men vi kan berolige dem med at vi ikke tar inn alle surpompene. Andre gjester blir sur på oss for det.
Bryggeriet skriver :
Berliner weisse med hele 7 forskjellige typer Chai-te. Fin balanse mellom surt og søtt, med tydelig aroma av te, anis og andre krydder. Delikat forfriskende.
Som med andre Berliner Weisse er der heftig med melkesyre her, men likevel en slags balanse med det interessante innslaget av "chai" (som rett og slett betyr "te" - men som i Vesten har kommet til å bety "krydret te", altså te som er blandet med diverse kryddere i tillegg til selve tebladene). Ølet er forfriskende, og selv jeg ikke er verdens største fan av Berliner Weisse generelt, må du ikke bli sjokkert om du ser meg drikke denne igjen.
Rygr Valhall Barley Wine Pedro Ximénez Sherry Barrel
Rygr Valhall Barley Wine Pedro Ximénez Sherry Barrel
Bryggeriet i Klepp opplyser: "Norges første barleywine brygget på 100% malt fra Jæren. 100 kg av den tilsatte malten er røstet av oss i RYGR på en unik måte. Humlet med Perle og Wai-iti. Lagret på Pedro Ximenez sherry eiketønner i 24 mnd."
Jeg noterte: Sort farge, lite brunt skum. Aroma mer av bourbon enn sherry, distinkt eik og vanilje, et hint av fuselalkoholer. Varmende munnfølelse. Veldig søt smak, toner av søt sherry kommer gjennom, distinkt eik igjen, toner av rosiner, moderat humle.
En fin godbit for å tilfredsstille søtsuget din, men jeg vil anbefale å dele boksen mellom to personer.
Rygr Brygghus Sure Magda.
Rygr Brygghus Sure Magda.
En surøl med mango og lime på 6%.Jeg noterte: Moderat disig gylden til oransje farge på ølet, moderat til lavt hvitt skum. Aroma av melkesyre, mango og lime. Sur smak, fruktig syrlighet av mango og lime, noen vil nok mene at der er for mye melkesyre her. Ølet må nå sies å være forfriskende som det er.
7 Fjell / Rygr Brygghus 872 Thorny Fruit Sour Ale.
7 Fjell / Rygr Brygghus 872 Thorny Fruit Sour Ale.
En surøl med stikkelsbær og fikenkaktus.
Bryggeriet skriver :At Harald Hårfagre samlet hele Norge til ett rike ved slaget i Hafrsfjord i 872, er nok historisk ganske upresist, men at han ble konge over et stort område på Sør-Vestlandet er klart. Derfor synes vi det er passende å markere året med et samarbeidsbrygg med gode venner fra sørvest. «872» er et moderne surøl brygget med norsk hvetemalt fra Jæren Korn og Malt. Selv om plantene har spisse torner, er smaken av fikenkaktus og stikkelsbær myk og frisk. Sommerlige aromaer av stikkelsbær, kombinert med det eksotiske innslaget fra fikenkaktus, gir en smaksopplevelse utenom det vanlige.
Jeg noterer: Moderat disig gylden til oransje farge på ølet, minimalt hvitt skum. Aroma av stikkelsbær- og fikenkaktus-syltetøy, også toner av mandarin. Middels sur smak av stikkelsbær, fikenkaktus og mandarin, også melkesyre. Knapt noen bitterhet. Forfriskende og god å drikke
Rygr Halvdan
Rygr Halvdan
en IPA med aprikos på 5,2% fra våre venner på Kverneland, og brygget har så få kalorier at det regnes som LITE øl (første gang LITE er i salg på cardinal?)
Bryggeriet skriver : En tørr østkyst-inspirert IPA med lav bitterhet og høry fruktighet fra amerikansk humle og aprikospurè. Brygget på en 100% norsk maltbase.
Rygr Brygghus Sure Agnes
Rygr Brygghus Sure Agnes
En surøl med ananas og granateple på 6,5%, kjelesyrnet med store mengder ananas og granateple purè. 100% norsk maltbase.
Vi noterer: Nesten klar oransje farge på ølet, intet varig skum. Aroma av melkesyre, ananas og granateple, også hint av eik og forskjellige oksiderte frukter. Søt og middels sur smak, med de samme elementene som i aromaen. Lav bitterhet.
Rygr Mungàt Alkoholfri Hazy IPA
Rygr Mungàt Alkoholfri Hazy IPA
Bryggeriet i Klepp opplyser: Mungåt er en ny serie alkoholfrie, håndverksbryggede norske øl med 100% norsk maltbase. Tilsatt amerikansk humle og gjæret med ølgjær som ikke fermenterer maltose. Mungåt var betegnelsen på alkoholsvake øl brygget på norske gårder gjennom tidene. Ingredienser: vann, gjær, byggmalt fra Jærmalt, Citra og Mosaic Cryo-humle fra Yakima, USA.
Jeg noterte: Hazy pale yellow colour, moderate white head. Aroma of citrus. Soft mouthfeel. Medium sweet flavour, notes of citrus, metallic bittering hops in the aftertaste.
Rygr Brygghus Sure Magda
Rygr Brygghus Sure Magda
En surøl med mango og lime på 6% i rekken av nye øl fra våre venner på Jæren.
Moderat disig gylden til oransje farge på ølet, moderat til lavt hvitt skum. Aroma av melkesyre, mango og lime. Sur smak, fruktig syrlighet av mango og lime, noen vil nok mene at der er for mye melkesyre her.
Ølet må nå sies å være forfriskende som det er.
Rygr Brygghus Kvednest NEPA
Rygr Brygghus Kvednest NEPA
Hazy pale ale med fin kombo fruktig og bitter. Brygget med chinook og stratahumle fra Yakima, USA.
En vellykket NEPA - behagelig aroma av forskjellige sitrusfrukter og tropiske frukter, hint av granskudd. Dette går igjen i smaken, men der er også en ganske tydelig humlebitterhet i avslutningen.