Rygr Munin Imperial Creme Brulée-edition Tennessee Whiskey Barrel (Berserk-serien)
Rygr Munin Imperial Creme Brulée-edition Tennessee Whiskey Barrel (Berserk-serien)
Som sin navnebror «Smash Stout» kommer denne boksen i en forseggjort papp sylinder med lokk, for å understreke at dette er noe spesielt.
Bryggeriet i Klepp sier: Fyldig, rund stout som er lagret på bourbontønne i 34 måneder. Smak og aroma av røstet malt, creme brulée, eik og bourbon. Munin-serien er ellers vår lekegrind i stout- landskapet.
Jeg noterte: Beksvart farge, minimalt brunt skum. Aroma av røstet malt, sjokolade, vanilje, creme bruleé og whisky. Moderat, men tilstrekkelig kullsyre i glasset. Smaken er søt, men ikke så ekstrem som jeg fryktet. Samme elementer som aromaen, også merkbar eik og moderat bitter humle.
Rygr Peders Pils
Rygr Peders Pils
Denne utmerkede pilsen fra Klepp er brygget for Pedersgata Utvikling, men vi bidrar så gjerne til konsumet i Skagen 21 også! Bryggeriet meddeler: Peders pils er et forfriskende øl med god restsødme og klare toner av jærske råvarer. Brygget med omsorg og lidenskap av RYGR Brygghus. En crisp pilsner laget på pilsner og palemalt. Gjæret på unormalt lav temperatur over lengre tid for å få mest mulig brødpreg ut av malten.
Jeg noterte: Litt disig blek gylden farge, stort til moderat hvitt skum. Søtlig aroma av pilsenermalt, nyslått gress, ville blomster og honning. Skarp smak, grei urtehumle på sitronbakgrunn, god bitterhet. Lett å drikke, forfriskende.
Salikatt Cloud 9 Limited Heartwood
Salikatt Cloud 9 Limited Heartwood
Jeg trodde først dette var enda en øl i Rackhouse serien til Lervig vi har hatt, og har, en god del varianter av, men så var det altså denne skjønnheten som hadde funnet veien inn på lageret for å glede et gammelt ølhjerte! Flasken er så fin den ber om å bli åpnet.
Bryggeriet i Hillevåg opplyser: Brygget med dedikasjon og ølet er tålmodig fat-lagret i 40 måneder i utvalgte bourbonfat. Denne imperial stouten er det nyeste tilskuddet til vår Heartwood Serie - en samling kompleks øl som viser utvidet fat-aldring. Robust og fyldig! Dette ølet har tunge sjokoladenoter, supplert med hint av kokos og vanilje fra treet. Disse smakene blandes sømløst med den mørke fruktkarakteren, utviklet gjennom en lang og langsom oksidasjonsprosess i fatet. Vi anbefaler en serveringstemperatur på 12-14°C.
Jeg noterte: Pitch svart farge, minimalt med brunt hode og minimalt med karbonering. Aroma av stekt malt, melasse, skroget, sjokolade, kokosnøtt, bourbon, rom, eik og vanilje. Veldig søt smak med samme element. Flasken er til å dele.
Dette er altså et søtt "snopeøl", så det anbefales å dele flasken på 2-3 personer. Jeg delte den for sikkerhets skyld med en lege fra akutten
Salikatt Overdrive New England Triple IPA
Salikatt Overdrive New England Triple IPA
Salikatt er som vi har nevnt før et av våre favoritt bryggerier der alt er på stell og det er enkelt og greit å handle med, med den lille negative haken, at det er det mange andre og som syntes, så det er ikke så lett å få store mengder av deres nyheter, selv om de kommer ganske tett for tiden.
Bjarte opplyser:
Dette ølet er betydelig! Dens robuste kropp, bygget av lavfarget Maris Otter-malt og havre, lager det perfekte grunnlaget for en intens tørrhopping med Citra-, Vic Secret- og HBC1019-humle. Etter en lang og kald kondisjoneringssperiode i tanken, får dette ølet en saftig, balansert opplevelse uten de grønne tonene som ofte finnes i tungt tørrhumlede brygg. Nytes!
Jeg noterte: 440 ml boks,ugjennomsiktig skittengul farge, moderat hvitt skum. Aroma av fersken, aprikos og tropisk frukt. Søt og sprø smak med toner av nevnte frukter, søte appelsiner og pineyhumle.
Salikatt Brown Velvet
Salikatt Brown Velvet
Vi gikk akkurat tom for vår egen Cardinals Brown Ale som vi sist fikk brygget 1500 liter av hos Salikatt, og har inne en bestilling på en ny batch, vi får når de får tid. Første gang vi lagde det ølet var vi inne på tanken om å kalle det «Velvet» og nå er det altså for sent. Men at Salikatt kunne brygge perfekt Brown Ale visste vi jo, så da var dety å ta inn denne mens vi venter på vår egen.
Bryggerne i Hillevåg opplyser: Brown Velvet er en maltet Brown Ale, brygget med utvalgte høykvalitets krystallmalt og mer røstet malt. Nyte!
Jeg noterte: Mørk brun farge, stort til moderat og varig beige skum. Aroma av brun malt og brente nøtter, hint av brunt brød. Behagelig munnfølelse og smak, med de samme elementene, ikke for søtt, også hint av mørke bær/frukter, sjokolade og karamell. Moderat humle, noe bitterhet i ettersmaken. Velvet indeed!Ren fløyel dette altså!